- De forgiftet hunden vår

En dommer har bestemt at tre søksmål mot den voldtektssiktede skuespilleren Danny Masterson må løses internt i Scientologikirka.

SIKTET: Skuespiller Danny Masterson er siktet for tre voldtekter mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Video: That 70s show trailer/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Masterson, som er scientolog, er nok aller mest kjent fra TV-serien «That 70's Show», og har i senere tid også spilt i Netflix-serien «The Ranch».

Skuespilleren fikk imidertid sparken fra sistnevnte da anklagene mot ham ble kjent mot slutten av 2017, og sommeren 2020 ble han siktet for tre voldtekter.

Nå slipper han unna flere rettsaker, takket være Scientologikirka.

Signerte bindende avtaler

Masterson og scientologikirka er i andre søksmål også anklaget for forfølgelse og trakassering av fem personer, blant dem ekskjæresten Chrissie Carnell Bixler.

En dommer i California har imidlertid bestemt at anklagene fra fire av de fem skal håndteres internt i kirka, i følge Variety.

Årsaken er at disse fire er tidligere medlemmer, og i sin tid signerte en avtale om voldgift med kirka. Nå må de komme til enighet i en intern meklingsprosess som er utarbeidet av organisasjonen selv.

- Forgiftet hunden vår

Bixler er i dag gift med frontfiguren i bandet The Mars Volta, Cedric Bixler-Zavala.

Paret hevder at Masterson og Scientologikirka har trakassert dem i en årrekke. Kirka har tidligere også blitt anklaget for å drive med avlytting og «psykisk tortur».

MISTET HUNDEN: Cedric Bixler-Zavala og kona mener hunden ble forgiftet av scientologer. Her er han under Grammy-utdelingen i 2009. Foto: AP / NTB.
MISTET HUNDEN: Cedric Bixler-Zavala og kona mener hunden ble forgiftet av scientologer. Her er han under Grammy-utdelingen i 2009. Foto: AP / NTB. Vis mer

I følge Hollywood Reporter skrev Bixler-Zavala på Instagram i fjor at scientologer hadde kastet forgiftet kjøtt inn i bakgården deres, som hunden deres, Biscuit, hadde spist.

Hunden måtte avlives, og var ifølge musikeren den andre hunden de mistet på grunn av trakasseringen.

- Latterlig

Masterson har tidligere gått ut mot søksmålet, og mener seg utsatt for en svertekampanje.

- Dette er latterlig. Jeg kommer ikke til å slåss mot eksen min i mediene, slik hun har prøvd å få meg til å gjøre i over to år, sa Masterson i en uttalelse.

Skuespilleren sa at han aktet å vinne frem i retten, og at han så fram mot dette fordi offentligheten da ville se sannheten om hvordan han «har blitt overkjørt» av henne.

- Og når søksmålet hennes kastes ut, kommer jeg til å saksøke både henne og de andre for det de har påført meg og min familie, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer