DEBATT

Debatt:

De forstår ikke hva «Fuck the police» handler om

I Facebookgruppen «Engasjerte Holmlianere» diskuterer de ivirig kronikken til Dara Goldar. Ingen av de som diskuterer eller heier frem kronikken er unge menn med minoritetsbakgrunn.

SOM ALLE ANDRE: Det må være lov å si at sjansene for å finne rasister blant politimenn, er like stor som i den øvrige befolkningen, selv om politiet gang på gang avviser minoritetenes opplevelser, skriver innsenderen. Her er politiet på Holmlia Skole etter knivstikkingen 5. juli i år. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SOM ALLE ANDRE: Det må være lov å si at sjansene for å finne rasister blant politimenn, er like stor som i den øvrige befolkningen, selv om politiet gang på gang avviser minoritetenes opplevelser, skriver innsenderen. Her er politiet på Holmlia Skole etter knivstikkingen 5. juli i år. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Gjengen består hovedsakelig av majoritetsnordmenn, kvinner og menn, som åpenbart ikke forstår hva «Fuck the police» handler om.

Dette er folk som naturligvis aldri har blitt utsatt for raseprofilering av politiet. Aldri. Nå sitter de bak tastaturet og heier frem en minoritetsmann som snakker om at ungdomskriminalitet handler om ukultur blant minoriteter.

Gjengproblemene i Oslo handler om ungdommer som er kriminelle, uansett etnisitet. Det finnes ikke hundrevis av gjenger, men noe hundre kriminelle. Salto-undersøkelsen viser at 151 ungdommer av 50.000 i hovedstaden, altså tre promille er registrert fire ganger eller flere av politiet i 2017. De aller, aller fleste har aldri vært i politiets søkelys.

Spørsmålet er hvorvidt Goldar i sin kronikk, kan snakke om «ukultur» når så få ungdommer er involvert? Hvorfor kulturaliserer og indirekte etnifiserer han sosiale og kriminelle problemer som gjelder så få? Goldar hevder at hvis venstresiden ikke adopterer retorikken og politikken til den ytterste høyresidens kulturkrigere så er de «stille» eller har «berøringsangst». Hvorfor tyr han til enkle narrativer og populistiske analyser? Etterfulgt av innlegget til Goldar i Aftenposten meldte Fremskrittspartiets Sylvi Listhaugs seg inn i debatten med et lignende budskap i sin kronikk i Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer