STJERNELAG: Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara - og Aksel Hennie. Foto: 20th Century Fox
STJERNELAG: Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara - og Aksel Hennie. Foto: 20th Century FoxVis mer

De første bildene av Aksel Hennie på innspilling med Matt Damon

Spiller astronaut i storfilm med et solid knippe Hollywood-stjerner.

(Dagbladet): Aksel Hennie skal spille i Hollywood-filmen «The Martian», med blant andre Matt Damon, Kate Mara, Jeff Daniels, Sean Bean, Kirsten Wiig og Jessica Chastain i de andre rollene. 

Filmen, som regisseres av «Gladiator»-skaper Ridley Scott, er under innspilling, og bilder fra settet har nå nådd verdens filmblogger.

Aksel Hennie jobber angivelig «døgnet rundt» for å fullføre produksjonen, og de nye bildene viser også Hennie på settet med Damon og de andre superstjernene, trolig i en scene fra et av romskipene i filmen. 

Overlevelseshistorien fra Mars er basert på Andy Weirs suksessroman «The Martian» og mesteparten av historien dreier seg om Matt Damon, som er strandet mutters alene på Mars. 

Hennie spiller en tysk astronaut som er en del av teamet som skal redde Damon fra den røde planeten. I boka bak filmen er Vogel ekspedisjonens kjemiker og astrofysiker. Teamet må gjennomføre en improvisert og risikabel romferd for å redde kollegaen på Mars, og Hennie tar del i ferden.

«The Martian», eller «Marsboeren» som den heter på norsk, kom i norsk oversettelse i mars i år. Filmversjonen har planlagt premiere 27. november. Forfatteren Andy Weir har stor tro på Aksel Hennie i birollen.

- Jeg tror han er et strålende valg til rollen som Vogel. Jeg kjente til ham fra før, men har ikke sett noen av filmene hans, har han tidligere fortalt Dagbladet

SKAL REDDES AV AKSEL: Matt Damon er strandet på Mars, og Aksel Hennie er blant dem som skal forsøke å redde ham i filmen «The Martian». Foto: 20th Century Fox
SKAL REDDES AV AKSEL: Matt Damon er strandet på Mars, og Aksel Hennie er blant dem som skal forsøke å redde ham i filmen «The Martian». Foto: 20th Century Fox Vis mer

Aksel Hennie var tirsdag ikke tilgjengelig for kommentar. Hans management sier til Dagbladet at Hennie ikke kan uttale seg om filmen på nåværende tidspunkt.