FAMILIEN:  Nitten år etter ser Harry Potters familie slik ut. I hvertfall i West End-oppsetningen i London. Jamie Parker som Harry, Sam Clemmett som Albus og Poppy Miller som Ginny. Foto: Charlie Gray / SPP
FAMILIEN: Nitten år etter ser Harry Potters familie slik ut. I hvertfall i West End-oppsetningen i London. Jamie Parker som Harry, Sam Clemmett som Albus og Poppy Miller som Ginny. Foto: Charlie Gray / SPPVis mer

De første bildene av den voksne Harry Potter

Bare en uke igjen før prøvevisningene av The Cursed Child.

(Dagbladet): Etter de sju bøkene om trollmannslærlingen Harry Potter, ble det annonsert at en ny historie ville komme i form av et teaterstykke med tilhørende manus.

Handlingen i «Harry Potter and the Cursed Child» skjer 19 år seinere, altså når Harry Potter er voksen.

Historien er skrevet av J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany.

De første forhåndsvisningene begynner allerede om en uke på Palace theatre i West End i London, mens den offisielle premieren først er 30. juli. Oppsetningen er delt i to, slik at man ser den ene på dagen og den andre på kvelden, eller to påfølgende kvelder.

Første bilder av skuespillerne i rollene I dag er det første bildene av skuespillerne i karakter sluppet, med Jamie Parker som Harry, Sam Clemmett som sønnen Albus og Poppy Miller som Ginny.

J.K. Rowling er fornøyd med castingen, og skryter av Parker:

HARRY SOM VOKSEN:  Jamie Parker spiller Harry Potter som voksen, ansatt i Magidepartementet.  Foto: Charlie Gray / SPP
HARRY SOM VOKSEN: Jamie Parker spiller Harry Potter som voksen, ansatt i Magidepartementet. Foto: Charlie Gray / SPP Vis mer

- Han bare ER Harry nå. Det er en slags lettelse å se på ham, han gjør det så riktig, sier J.K. Rowling ifølge en slags pressemelding på Pottermore, Rowlings eget nettsted. 

Til BBC uttalte hun seg - veldig forsiktig - om Sam Clemmett som Harry Potters sønn.

- Det er mye jeg kunne sagt om Sam som Albus. Men da går vi inn i spoilerterritoriet, så da sier jeg bare heller at vi ikke kunne gjort en bedre casting.

Harry som overarbeidet trebarnsfar Da det ble annonsert at det skulle komme en ny historie om Harry Potter, ble synopsisen presentert slik:

«Den åttende historien. Nitten år senere.

Det var alltid vanskelig å være Harry Potter, og det er ikke mye lettere nå som han er en overarbeidet ansatt ved Magidepartementet, ektemann og far til tre barn i skolealder.

SØNNEN:  Sam Clemmett som Albus Severus Potter. Foto: Charlie Gray / SSP
SØNNEN: Sam Clemmett som Albus Severus Potter. Foto: Charlie Gray / SSP Vis mer

Mens Harry strever med en fortid som nekter å bli der den hører til, sliter hans yngste sønn Albus med vekten av en familiearv han aldri ønsket.

Når fortid og nåtid møtes på truende vis lærer både far og sønn den ukomfortable sannheten: noen ganger kommer mørke fra uventede steder.»

Og til høsten kommer filmatiseringen av «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

GINNY: Ginny Potter (tidligere Weasley) spilles av Poppy Miller i teaterstykket. Foto: Charlie Gray / SSP
GINNY: Ginny Potter (tidligere Weasley) spilles av Poppy Miller i teaterstykket. Foto: Charlie Gray / SSP Vis mer