De første MGP-artistene er offentliggjort

Sichelle og Babel Fish blant dem som skal knive om å representere Norge i den internasjonale finalen.

PRØVER SEG IGJEN: 
Sichelle Mcmeo Aksum var med i de norske delfinalene i Grand Prix i 2009. Nå prøver hun seg igjen.
Foto: Anders Grønneberg
PRØVER SEG IGJEN: Sichelle Mcmeo Aksum var med i de norske delfinalene i Grand Prix i 2009. Nå prøver hun seg igjen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

(Dagbladet): 12. februar er det finale i Melodi Grand Prix, og i dag ble noen av deltakerne presentert på Hard Rock Café i Oslo.

Blant årets deltakere er Carina Dahl, datteren til Diesel Dahl, bandet Use Me, Sichelle Mcmeo Aksum, dansebandet Sie Gubba og duoen Åste og Rikke, førstnevnte er «Idol»-deltaker Åste Hunnes Sem. Disse artistene skal opptre i den første delfinalen på Ørland sammen med også Helene Bøksle og Aslak og Elling Borgersrud i Gatas Parlament.

DELTAR I GRAND PRIX: Aslak (t.v.) og Elling Borgersrud i Gatas Parlament på Rockefeller. Foto: JEANETTE LANDFALD / Dagbladet
DELTAR I GRAND PRIX: Aslak (t.v.) og Elling Borgersrud i Gatas Parlament på Rockefeller. Foto: JEANETTE LANDFALD / Dagbladet Vis mer

Sichelle Mcmeo Aksum var med i de norske delfinalene i 2009, og dette blir dermed andre gang hun prøver seg i konkurransen.

I den andre delfinalen i Florø skal blant andre gruppa Babel Fish og Mimi Blix opptre.

Fire delfinaler 15. januar går den første delfinalen av stabelen. Det skjer på Ørland i Sør-Trøndelag. Derfra går to artister direkte videre til finalen 12. februar.

MED I MGP: Åste Hunnes Sem har tidligere deltatt i «Idol». Nå prøver hun seg i Grand Prix.

Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
MED I MGP: Åste Hunnes Sem har tidligere deltatt i «Idol». Nå prøver hun seg i Grand Prix. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Lørdagen etter, den 22. januar, er det duket for delfinale nummer to, som står i Florø. Den tredje delfinalen er i Skien den 29. januar. Fra de tre første rundene går seks artister videre til finalen, men alt håp er likevel ikke ute for de andre artistene.

Lørdag 5. februar er det «sistesjansen» i Sarpsborg, hvor de som endte på tredje og fjerdeplass i delfinale en, to og tre får en ny sjanse. De to som får flest stemmer, kommer til finalen.

PROGRAMLEDER: Anne Rimmen har overtatt som programleder etter storesøster Marte Stokstad.
PROGRAMLEDER: Anne Rimmen har overtatt som programleder etter storesøster Marte Stokstad. Vis mer

Det gjør også to «wild cards».

- De som ikke gikk videre, men fikk flest stemmer av de gjenværende sikrer seg også en plass i finalen. Det er publikum som stemmer artistene videre, forteller presseansvarlig for Melodi Grand Prix i NRK, Silje Marie Lien.

Programledere NRK sitt sportsanker Anne Rimmen og MGP-general Per Sundes skal lede Melodi Grand Prix sine fire delfinaler og finalen.

ÅRETS PROGRAMLEDERE: Anne Rimmen og Per Sundnes.  Foto:Mette Møller og  Jørn H. Moen
ÅRETS PROGRAMLEDERE: Anne Rimmen og Per Sundnes. Foto:Mette Møller og Jørn H. Moen Vis mer

Den europeiske finalen, Eurovision, avholdes i Tyskland i mai. Det fordi tyske Lena stakk av med seieren under årets Eurovison-finale i Telenor arena 29. mai. Lena vant med låten «Satellite».

Didrik Solli-Tangen deltok for Norge med «My heart is yours», og endte på en beskjeden 20. plass.