Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De første scenene fra ny X-Files-film lekket på nett

«Fox Mulder» og «Dana Scully» sleit de første dagene under innspilling.

(Dagbladet.no): 25. juli er datoen hvor vi zoomes seks år tilbake i tid, og igjen får friske impulser fra det paranormale X-Files-universet.

Da er det premiere på den ikke navngitte, svært etterlengta og høyst hemmelighetsfulle X-Files-filmen, som blir den andre i rekken.

Nå har de første levende bildene lekket ut på nett, etter en visning under tegneserie- og filmmessa WonderCon i San Francisco denne helga.

Publikumsopptaket, som er tatt med håndholdt videokamera, viser blant annet den ene av filmens hovedpersoner, agent Dana Scully, mens hun løper gjennom et snødekt landskap med en flokk FBI-agenter. 

•Se opptaket her!

Det er forventet at filmen ikke blir en fortsettelse av det som skjedde i siste sesong av serien, men en historie som skal stå alene i tid og formodentlig også rom.

Vanskelig å lage

På WonderCon møtte også hovedpersonene i filmen, David Duchovny og Gillian Anderson, opp for å svare på spørsmål.

DA: Fox Mulder og Dana Scully i den første X-Files-filmen. Foto: REUTERS
DA: Fox Mulder og Dana Scully i den første X-Files-filmen. Foto: REUTERS Vis mer

Begge kunne fortelle at det ikke var bare-bare å sette seg inn i rollene som henholdsvis Fox Mulder og Dana Scully, så lenge etter at serien var over.

- Jeg hadde det dårlig de første dagene, sa Gillian Anderson, ifølge spill- og underholdningsnettstedet ign.com.

- Jeg trodde det skulle være enkelt å steppe rett inn i karakteren. Da jeg kom på jobb var jeg full av selvtillit, men det sugde de første 48 timene. Det var vanskeligere enn jeg trodde.

David Duchovny, som for tida nyter suksess som produsent og skuespiller i serien «Californication», har flere ganger de siste årene vært en uttalt forkjemper for en ny X-Files-film. Men også han sleit med å igjen bli Fox Mulder.

- Det hadde gått så lang tid. Så vi forsøkte å finne en balansegang - hvordan vi kunne gjøre rollefigurene eldre, samtidig som det var de samme menneskene, sa Duchovny.

- Vil skremme vannet av deg

X-Files ble en øyeblikkelig internasjonal suksess da den første episoden hadde premiere i 1993. Filmen kom i 1998, mens serien fortsatte ut sin niende sesong i 2002, da det ble tatt av plakaten.

Oppfølgerfilmen skulle etter planen komme allerede i 2001, men ble utsatt og utsatt inntil produksjonen startet sent i fjor høst.

Produsenten for serien og filmene, Chris Carter, hadde på WonderCon en lettfattelig forklaring på hvorfor dette blir verdt ventetida.

- Fordi den vil skremme vannet av deg. Fordi du vil få se Mulder og Scully sammen igjen, det er grunnen, konstaterte Carter.

NÅ: Agent Mulder og Scully i en scene fra den foreløpig navnløse X-Files-filmen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media