De fortapte menn

De frykter ikke bare muslimer. Mest av alt hater de likestilling.

KVINNEFIENDTLIG «Nesten alle som har lest den 32 år gamle terroristens manifest har fokusert på hans konspirasjonsteorier om at muslimer er i ferd med å overta Europa. Færre har trukket fram hans aggresjon mot kvinner generelt og feminister spesielt som gjennomsyrer hele den lange teksten, ikke minst i sitatene fra Fjordman». Foto: Øistein Norum Monsen
KVINNEFIENDTLIG «Nesten alle som har lest den 32 år gamle terroristens manifest har fokusert på hans konspirasjonsteorier om at muslimer er i ferd med å overta Europa. Færre har trukket fram hans aggresjon mot kvinner generelt og feminister spesielt som gjennomsyrer hele den lange teksten, ikke minst i sitatene fra Fjordman». Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg ble først overrasket da bloggeren Fjordman sto fram og viste seg å være bare 36 år gammel. Anders Breiviks store forbilde og sjefideolog er altså født på 1970-tallet, men alle som traff ham på nettet før han forsvant inn i mer lukkete fora, ville sverget på at han var en mye eldre mann. Hans samfunnssyn var muggent. Hans raseri mot feminister syntes å stamme fra savnet av ei tid da kvinner var hjemme, fødte barn og stelte hus. Stort mer er vi heller ikke egnet til. Han var på biologisporet lenge før Hjernevask gjorde det stuerent å mene at kvinner er genetisk disponert for støvsuging. Han spyttet ut ord som rødstrømpe og bh-brenning, som om han var en traumatisert 68-er. Det var tvilsomt om han mente kvinnelig stemmerett var en god idé.

Men så var han altså en ung mann, født i selveste kvinneåret. Jeg burde ikke blitt overrasket. Nettet er fullt av unge menn som putrer av hat mot feminister og likestilling, samtidig som de forbanner muslimer for å undertrykke kvinner. De hater også Arbeiderpartiet. Det er påfallende hvor ofte disse tre hatobjektene opptrer sammen, men det har en pervers logikk. Mest av alt er de besatt av en grandios idé om at den hvite mann er truet og frarøvet sine rettmessige privilegier. De takler ikke et likestilt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer