Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De gærne har det godt

Både Rick Wakeman og Bill Bruford mangler i 2001-utgaven av Yes, men til gjengjeld har de med seg et helt symfoniorkester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ankom Yes' symfoniske turné Oslo Konserthus. Der ble de eldgamle progrockerne møtt av en sal som var stappfull av alvorlige, tenkende menn som elsker Yes. Og bandet som har blitt latterliggjort gjennom tre tiår, skuffet ikke menigheten. Det ble både en 25 minutter lang versjon av «Gates Of Delirium», «Ritual» fra «Tales From Topographic Oceans» og urklassikeren «Starship Trooper» fra 1970.

33 år siden

Yes er grunnen til at man på 70-tallet begynte å tegne familietrær i rocken. Gruppa har hatt flere medlemskonstellasjoner enn selv Deep Purple. Årets utgave består bare av tre av navnene fra den legendariske Anderson, Squire, Howe, Wakeman, og Bruford-lineupen. Men det var utvilsomt Yes som sto på scenen i går kveld, 33 år etter at vokalist Jon Anderson møtte bassist Chris Squire i en bar i London, og startet band sammen. De ser helt gærne ut alle tre, men de har det godt.

Tidas tann

Andersons falsett var luftig til stede i Konserthuset, geleidet av Squires blytunge briljeringer på bassen og gitarprofessor Steve Howes voldsomt varierte og intrikate spill. Symfoniorkesteret de hadde med seg, gjorde mindre ut av seg enn ventet. Men så spiller da også Yes, denne gangen med Alan White på trommer, så mye at det knapt nok er plass til noen symfonikere. Heldigvis ble det bare et par låter fra årets «Magnification»-album. På den annen side er det heller ikke alt gruppa lagde på 70-tallet som har tålt tidas tann. Men tittellåta fra superalbumet «Close To The Edge» har det. Likeens «And You And I», hvor både Howe og Squire fikk vist sine særegne kvaliteter. Og «Starship Trooper» låter jo som en hit den dag i dag. Hvem skulle trodd det?

Denne anmeldelsen er basert på de første 2 timer og 20 minuttene av konserten.

JO DA! Jon Anderson (57) og resten av Yes hadde tatt med seg et helt symfoniorkester inn i Oslo Konserthus i går kveld. Det var ikke nødvendig, men det ble likevel en stor kveld for fans av det eldgamle progbandet, ifølge Dagbladets anmelder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!