Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De gærne har det godt

Johnny Knoxville & co fikk gjøre alt utenom å stikke hodet inn i rumpa på en elefant i filmen «Jackass: The Movie».

DET ER DAGEN derpå i Stockholm. Dagen etter gutta slo ned en svenske, og bare sekunder før de spyr på fotografen fra Expressen.

–Vræææh!

–Klikk, klikk.

Jackasskronprins Bam Margera er på dassen og spyr ut gårsdagens fyll. Like bak følger en svensk fotograf. Han kommer litt for nærme.

GUTTA HAR GJORT seg selv til mangemillionærer på å bryte alle normer for god og dårlig oppførsel. Nå er tre av dem i Stockholm for å presentere sin debutfilm. Filmen hvor en av dem putter en lekebil i et kondom, og deretter opp i rumpa. Så drar han med skjult kamera til et røntgeninstitutt og ber om å få tatt røntgenbilde fordi han har så vondt bak, og ikke husker noe fra kvelden før. Bare i USA har filmen som kostet 35 millioner å lage, spilt inn 500 millioner norske kroner. Suksessen har ført til at Johnny Knoxville & co. ikke lenger kan drikke øl i fred.

–Hele tiden kommer det fulle gutter bort og sier «jeg er den sprøeste fyren dere noengang har møtt». I Pennsylvania begynte vi å gå lei maset fra en sånn fyr. Jeg hadde tilfeldigvis med meg en musefelle, tok den fram og stremte den opp. «Legg dem her», sa jeg og pekte der osten skulle vært. Studenten kneppet opp buksa, la ballene på musefella og den smekket igjen.

–Ballene?

–Ballene, bekrefter Johnny Knoxville fornøyd.

–Så kommer det en annen fyr som påstår at han er enda mer gær\'n. Eieren av baren gir meg en hammer. Nok en gang kommer ballene på bordet. Også slipper jeg hammeren fra 20 centimeteres høyde.

–Klask!, sier Bam Magera. Han slår håndflaten hardt i bordet for å illustrere lyden av to unge testikler som blir truffet av en hammer og forteller at den samme fyren deretter lot sin edleste del få samme behandling.

Johnny Knoxville fniser i sofaen.

–Det var på Valentinesdagen – og kjæresten gikk fra han!

–Den dumme jævelen! hyler Bam.

–JACKASS-KONSEPTET GÅR ut på å gjøre ting man egentlig ikke kan og i hvert fall ikke skal gjøre. Som når en av gutta går inn i en butikk og setter seg til å drite på et av utstillingstoalettene. Eller spiser en softis lagd av nedpisset snø. Eller fester en masse koteletter på seg selv og legger seg på grillen. Jackass begynte med at Johnny Knoxville skulle skrive en artikkel hvor han testet selvforsvarsutstyr for skatemagasinet Big Brother. Han skulle teste både pepperspray og skyte seg selv iført skuddsikker vest.

–Jeg syntes det var en flott idé. Jeg ga han et videokamera og sa: Kan du ikke filme det også, forteller filmregissør og dengang redaktør i magasinet, Jeff Tremaine.

Så fornøyd var redaktøren og testpersonen at de umiddelbart tenkte tv. Først ringte de regissørvennen Spike Jonze. Deretter proffskateren Bam Margera som hadde holdt på med noe lignende greier på østkysten. Snart var tullingene samlet på MTV-skjermen. I filmen går de enda lengre.

–VI VILLE ALLTID ta ting tre skritt videre tv-showene, men på grunn av restriksjonene kunne vi ikke. Under filminnspillingen var alle oppspilte fordi vi fikk gjøre akkurat det vi ville.

–Fikk dere gjøre alt dere ville?

–Vi fikk ikke gjøre et innslag der Steve-O skulle stikke hodet opp i rumpa på en elefant.

–Ble noe sensurert vekk?

–Nei. Men kamera fikk ikke lov til å dvele for lenge ved hull, skaft og lignende...

–Hva mener du?

–Åh, jeg kan vise deg, sier Jeff Tremaine. Han lener seg bakover i sofaen, bretter beina bak øra, og peker på åpningen rett bak området Harald Eia døpte «skrukken».

JACKASS HAR GJORT de ni guttene og noen av deres venner til stjerner. For ikke å glemme Bam Margeras foreldre. Bam er et 23 år gammelt mareritt av en sønn. Med kamera i hånden har han stormet inn og revet klærne av faren mens han sitter intetanende på toalettet. Han har ladet farens bil med fyrverkeri og tent på. I filmen får han moren til banne for første gang etter å ha lurt en levende alligator inn på kjøkkenet. Stakkars folk. Nå får sønnen eget MTV-show.

–Det skal være en blanding av Jackass og «The Osbournes». Jeg har kjøpt et nytt, svært hus som foreldrene mine får bo i, så det er temmelig mye mine regler som gjelder der. De er redde, for de vet ikke riktig hva de har begitt seg inn på. Jeg sier det skal bli rolig, men «god damn», de skal få kjørt seg, sier Bam, drar opp dressjakkeermet og påstår klokka hans er innfattet med ekte diamanter.

–Det må jeg bare fortelle. Jeg er en av skaterne du kan velge mellom i det nye PlayStation-spillet Tony Hawk Pro Skater 3. Jeg var hos dem en eneste dag. Vet du hvor mye jeg fikk? 200 000 dollar. Ha-ha!

–32 ÅR GAMLE Johnny Knoxville har også visst å utnytte seg av suksessen. I løpet av året vil han være aktuell i flere store filmroller. Fortsatt er han mest kjent for sitt innhopp i «Men In Black 2». At gjennombruddet skulle komme med Jackass forundret neppe pappa Phil. Dekkfirmaeieren som elsker å kødde med sine ansatte. En gang spanderte han milkshake med avføringsmiddel på hele gjengen. Heller ikke sønnen slapp unna. Mens Johnny sov, kunne faren finne på å dra en varm grillpølse over leppene på sønnen for så å late som han lukket buksesmekken når han våkna. HUMOREN TIL GUTTA begeistrer ikke filmanmeldere. Men fansen jubler. Og damene lar seg sjarmere.

–La oss bruke Steve-O som et eksempel, sier Jeff Tremaine:

–Før var han det verste barsøppelet du kan tenke deg. Etter at Jackass har gått på tv, og han har stupt i elefantmøkk og sånn, har de fineste damene i baren begynt å komme bort til ham. Steve-O går til strippeklubber og damene slåss om ham! Men om standarden egentlig har forandret seg, vet jeg ikke. Han går fortsatt hjem med den styggeste dama i baren, ler regissøren.

Her hjemme har har interessegruppa BarneVakten advart mot serien. Flere amerikanske ungdommer har skadet seg alvorlig, og minst en er død etter å ha etterliknet Jackass-stunts.

–Vi har advart folk mot å gjenta våre stunt før, under og etter showet. Vi ville aldri at kidsa skulle gjøre som oss, sier Knoxville. Han har ikke bare sinte foreldre på nakken.

–En mann som het Jack Ass saksøkte oss for 10 millioner fordi han mente vi ødela navnet hans.

–Hva vet dere om Norge?

–Turbonegro, sier Jeff og Johnny.

–De er fantastiske, vi har alle deres album. Vi vil gjerne bli kjent med dem, kan du hooke oss opp? spør Jeff.

–Bor ikke de i et slott, undrer Johnny.

–Dere nordmenn er gærne og brenner ned kirker og sånt, fastslår Bam.

GJENGEN HOPPER SEG ferdig i hotellsenga. En svart limo venter utenfor. Vi er på vei til Svensk TV4. –Don\'t call med a motherfucker, motherfucker, nynner Johnny på vei opp TV4-trappa. I tv-studio venter en spinkel nerd av en svenske som heter Luuk. Han leder Sveriges mest populære talkshow.

Det blir fort pinlig. Svenskene har satt fram et bord med masse rare ting.

–Dette er blodpudding, det er veldig vanlig å spise i Sverige. Dette er en pølse som dere kan putte hvor dere vil, hehe. Dette er snus, og hvis du putter i deg mye av det, så kan du komme til å spy på disse, sier programleder Luuk fornøyd og peker på noen kremboller.

–Stupid! Hver gang vi gjør noen stunt utenom Jackass blir det så dumt. Ikke det at Jackass ikke er dumt, men ut av sin kontekst så blir det virkelig ille, sier Johnny.

HAN ER FORTSATT amper etter gårsdagen. Det gikk galt på utestedet Kvarnen. «Tv-stjärna i slagsmål på innekrog», skrev Expressen. Johnny forklarer:

–En fyr kom bort til meg og ba meg gjøre noe sprøtt. Jeg sa jeg bare ville ta det rolig og drikke. Da slo han meg i ballene. I ren refleks ga jeg han en neve rett i nesa.

–Hva skjedde da?

Johnny Knoxville smiler bak solbrillene:

–Han ble borte.

FRISKE SENGEVANER: Meditasjon for den rastløse.
PREMIERE:</B> Gjengen fra Jackass kommer på norske kinoer i dag. Ikke prøv deg på stuntene hjemme.
BAKFULLE: Bam Margera (t.v), Johnny Knoxville og Jeff Tremaine (bakerst) er fortsatt preget etter å ha gått på fylla med jentebandet Sahara Hotnights natten før. Knoxville klager på ømme knoker etter å ha klint til en innpåsliten svenskefan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling