Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De glade floskler

Hva har Wenche Myhre, Gørild Mauseth og Anne Karin Elstad til felles? Bortsett fra å være Jon Gelius' gjester i «Sommeråpent» i går kveld? Fint lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så var det også en sjeldent konstruert samtale vi ble vitne til. Med myke stikkord som folkekjær og kjærlighet skulle artisten, skuespilleren og forfatteren finne fellesnevnere. Men Gelius er ikke akkurat noen Fredrik Skavlan, han kan ikke kunsten å lirke fram de mest sjarmerende trekkene hos sine intervjuobjekter. Hvilket fikk en vordende diva som Gørild Mauseth (27) til å bable i vei med floskler som at hun var i harmoni med ungdommen i seg. Ærlig talt.

Åh, doktor!

Så over til noe helt annet. Eller fra Gelius til Clooney, som en herværende kulturredaktør ville sagt det. Av ulike fobiske årsaker har undertegnede i lengre tid avstått fra å se sykehus-såpene. Ikke minst på grunn av den tilsynelatende mangelen på såpe i korridorene der forulykkede mus og menn slåss for livet.

I går reddet faktisk en vakker sykepleier en døende laboratoriemus på rømmen som hadde fått en smell av svingdøra inn til operasjonssalen (skjønner?) - med munn-til-munn-metode! Hvilken etisk standard. Ta «Akutten», for eksempel. En desidert favoritt. Ikke at jeg tror sjansen for en vellykket operasjon, la oss si et keisersnitt (fødsel er ut), er større på «Akutten» enn på «Chicago Hope». Men tanken på å bli operert av George Clooney... Slikt får noen av oss til å sverge til trash-kanaler som TV3 på de mest ukristelige tider av døgnet.

Nerd-revyen

Men først er det «Roxrevy». Nerdene har inntatt «Roxrevyen» i Petre. Eller kanskje har de alltid vært der, de har bare snakket om andre ting enn nerder gjør. Nerder snakker som kjent om data. Data er ikke mye rocka. Det er ikke «Roxrevyen onsdag» s programleder Erik Eriksson heller. Han snakker om cyberspace som om han underviste på et nettkurs i 96, og han høres ut som Per Inge Torkelsen. Til hans største fordel taler at han ikke forsøker å være ditto morsom. Dernest har mannen peiling på det han snakker om. Som er tekno i vid forstand, herunder dette nye vidunderet mp3.

Erik Eriksson tipser om nettadresser man ikke ville funnet fram til om det ikke var for sånne som ham. Og han spiller elektronisk kvalitetsmusikk man neppe ville hørt, om det ikke var for sånne som ham. Sånn sett føyer han seg pent inn i «Roxrevy»-rekka, som nedstammer fra den legendariske rocknerden Harald Are Lund.

Livet ville ikke vært helt det samme uten.