KOMMENTARER

Senterpartiets landsmøte

De gode nasjonalistene

Senterpartiet er blitt like trendy som håndbrygget kaffe.

De gode nasjonalistene
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet):

Enden er nær. Begrepet for alt som er galt med stortingspolitikere, byråkrater, mediene og syklende miljøvernere, har snart trukket sin siste slurk. Denne mytiske eliksiren som i et par tiår har livnært norske melkebønder og politiske taleskrivere, møtte trolig sitt endelikt i en kaffeautomat på en bensinstasjon langs E6.

Caffe lattens dager er talte. På urbane kaffebarer serverer de ikke lenger espressobaserte drikker. Nå skal kaffen være håndbrygget.

Tilfeldig? Neppe.

Akkurat i det Senterpartiet fyker til himmels i meningsmålingene og holder sitt største landsmøte i sin snart 100 år gamle historie, er den gamle kaffekoppen på alles lepper. Og da må man stille det klassiske spørsmålet om hva som kom først; var det høna eller egget? Er det Senterpartiet som var først, eller dilter partiet etter de andre? Senterpartiet har jammen fått merke framgangen det siste året. Det er blitt partiet som skal tas, og tøffere skal det bli nå når partiet i et par målinger har rykket forbi Frp og inn på tredje plass foran stortingsvalget. I en måling hadde partiet til og med rent flertall sammen med Arbeiderpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer