KOMMENTARER

Ytringsfrihet:

De håner ytringsfriheten

Politiets og skolens sensur av Unge Venstres krav om en ny ruspolitikk, midt i valgkampen, er fullstendig uakseptabel.

«Legaliser det»: Unge Venstre ønsker regulert og lovlig salg av cannabis, men blir nektet å formidle det på buttons og bannere i valgkampen. Foto: Unge Venstre.
«Legaliser det»: Unge Venstre ønsker regulert og lovlig salg av cannabis, men blir nektet å formidle det på buttons og bannere i valgkampen. Foto: Unge Venstre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Unge Venstres skolevalgkamp har satt sinnene i kok hos rektorer, fylkeskommunen og politiet. Så ille er det blitt at flere har tatt til orde for - eller gjennomført - sensur av partiet.

Vredens opprinnelse kommer av valgkampmateriellet ungdomspolitikerne deler ut. Unge Venstre vil legalisere bruk og salg av cannabis, og bruker skolevalgkampen til å fortelle om det.

Budskapet fremmes blant annet med buttons og bannere med et bilde av en hånd som holder en joint, under teksten «Legalize it.» På stand deler de i tillegg ut en brosjyre med partiets politikk, oppsummert i fire punkter:

  • Legaliser og reguler narkotiske stoffer
  • Tilby heroinassistert behandling
  • Styrk behandlingstilbudet for rusavhengige
  • Bedre forebygging av rusmisbruk

Dette liker politiet i Agder dårlig, og mener det hele framstår som «en skjult kampanje for narkotika.» KrF i samme fylke kaller det «markedsføring av hasj.»

Fylkesutdanningssjefen i Agder har lagt ned forbud mot materiellet, og karakteriserer det som «reklameartikler som markedsfører legalisering av narkotiske stoffer.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer