DEBATT

Debatt: Båtflyktningene

De har en sabla god grunn til å flykte

Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på.

IKKE ET LETT VALG: Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på. Det er ikke et lett valg, skriver innsenderen. Foto: Guardia Costiera / AFP / NTB Scanpix
IKKE ET LETT VALG: Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på. Det er ikke et lett valg, skriver innsenderen. Foto: Guardia Costiera / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å flykte fra sitt eget hjem, og sette både sitt eget og sine barns liv i fare, er ikke et valg man tar gledelig. Norske politikerne som mener vi ikke skal hjelpe mennesker i nød for at vi skal få «en enklere hverdag», og som fortsatt har god nattesøvn, burde skamme seg.

Det er åpenbart at retorikk er en stor del av politikken. Den retorikken Frp bruker, gjenspeiler nettopp deres «politikk». Ubarmhjertig og egoistisk.

Adrian Smith Stenberg beskriver et menneskes kanskje vanskeligste valg noensinne, som å «flykte fra problemene sine». Til dette vil jeg si at båtmigranter ikke er mennesker på chartertur, slik som han framstiller det.

Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på. Bagatellisering av urettferdige og inhumane regimer, er uakseptabelt.

Norge skal ta imot båtflyktninger. Vi skal selvfølgelig ikke være en passiv mottaker av flyktninger uten å sette grenser, men de grensene skal settes for de landene folk flykter fra, ikke selve folket som må flykte.

Ja, humanitær bistand og handel med fattige land kan hjelpe med å forbedre forholdene. Men i diktatur og krigsherjede land er det ikke sikkert vårt bidrag i det hele tatt når folket. Vi må huske at per dags dato har båtflyktningene en sabla god grunn til å flykte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer