Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Båtflyktningene

De har en sabla god grunn til å flykte

Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på.

IKKE ET LETT VALG: Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på. Det er ikke et lett valg, skriver innsenderen. Foto: Guardia Costiera / AFP / NTB Scanpix
IKKE ET LETT VALG: Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på. Det er ikke et lett valg, skriver innsenderen. Foto: Guardia Costiera / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Å flykte fra sitt eget hjem, og sette både sitt eget og sine barns liv i fare, er ikke et valg man tar gledelig. Norske politikerne som mener vi ikke skal hjelpe mennesker i nød for at vi skal få «en enklere hverdag», og som fortsatt har god nattesøvn, burde skamme seg.

GRUSOMT SYN: Like utenfor den italienske øya Lampedusa gikk en båt med rundt 50 mennesker ned. Kort tid etter fant dykkere en rekke døde mennesker, deriblant en mor som holdt rundt sin åtte måneder gamle baby da de druknet. Foto/video: Guardia Costiera / Afp / Scanpix / Dagbladet TV Vis mer

Det er åpenbart at retorikk er en stor del av politikken. Den retorikken Frp bruker, gjenspeiler nettopp deres «politikk». Ubarmhjertig og egoistisk.

Adrian Smith Stenberg beskriver et menneskes kanskje vanskeligste valg noensinne, som å «flykte fra problemene sine». Til dette vil jeg si at båtmigranter ikke er mennesker på chartertur, slik som han framstiller det.

Migranter flykter fra land uten trygghet, land uten ytringsfrihet, hvor meninger og opprør blir hardt slått ned på. Bagatellisering av urettferdige og inhumane regimer, er uakseptabelt.

STÅR PÅ SITT: Sylvi Lishaug (FrP) har fått krass kritikk fra statsminister Erna Solberg etter at hun postet et innlegg på Facebook om at «Norge skal ikke ta imot båtmigranter». Reporter: Trym Mogen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Norge skal ta imot båtflyktninger. Vi skal selvfølgelig ikke være en passiv mottaker av flyktninger uten å sette grenser, men de grensene skal settes for de landene folk flykter fra, ikke selve folket som må flykte.

Ja, humanitær bistand og handel med fattige land kan hjelpe med å forbedre forholdene. Men i diktatur og krigsherjede land er det ikke sikkert vårt bidrag i det hele tatt når folket. Vi må huske at per dags dato har båtflyktningene en sabla god grunn til å flykte.

Europa har ikke fått til en felles politikk som er med på å bedre livet til de aller svakeste. Situasjonen til de som har det verst, har ikke blitt bedre med åra og da har vi et felles ansvar for å hjelpe flyktningene.

Adrian, det hjelper ikke å gi en fiskestang for å skaffe seg mat ut livet, når myndighetene tar fra deg fiskestangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media