VANT TIL SMERTE: Anette Sagen er vant til smerte gjennom jobben. Men hun tror ikke det er smerten i «Fifty shades» som appelerer. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
VANT TIL SMERTE: Anette Sagen er vant til smerte gjennom jobben. Men hun tror ikke det er smerten i «Fifty shades» som appelerer. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

- De har jo sex hele tida!

Anette Sagen har lest hele «Fifty shades»-trilogien, og synes de har urealistisk mye sex.

(Dagbladet:) I nyeste utgave av Kamille forteller skihopperen Anette Sagen om sine bokvaner. I det siste har det gått i «Fifty shades» - Sagen har faktisk lest hele trilogien.

Dermed føyer seg hun inn i en gruppe kjendiser bestående av, vel, hovedsakelig Siv Jensen og Oprah Winfrey, som har omfavnet hverdagspornoen offentlig.

Anne B. Ragde for eksempel mener som kjent hun skriver mye bedre erotikk selv.
 

- Sex hele tida! - Det er underholdende og lettleste bøker, sier Sagen når hun blir spurt om hva hun synes i intervjuet.

- Men jeg har jo undret meg - for det går ikke an å ha så mye sex. De har det jo hele tida!

Dermed skiller hun seg fra anmelderkorpset, som stort sett mener det er skuffende lite sex, og at det lille som er framstår rimelig puritansk.

- Hvilken av bøkene likte du best? spør journalisten Marte Glanville videre.
- Den siste, for den hadde mest handling. Men jeg blir så irritert på ham, at han er så kontrollerende. Jeg hadde aldri klart å ha en sånn mann, jeg hadde slått ham ned!

Lesehest Helt siden skihopperen var en liten jente har hun vært litt av en lesehest - juleønsket da hun var fire år var å lære seg å lese.

Intervjuet står i det nyeste Kamille, som kommer i butikkene fredag.
Intervjuet står i det nyeste Kamille, som kommer i butikkene fredag. Vis mer

Hun har slukt «alt» om andre verdenskrig og tudortidens England, og en av favorittene er Kristen Brunvolls «Veien til Auschwitz». Hun har lest Harry Potter på tre språk. Men «Ut og stjæle hester» synes hun derimot var en lidelse.

Gode dager For øvrig er det fortsatt gode dager for «Fifty shades». Den selger så det suser ennå, og da britiske lesere skulle velge sin yndlingsbok i 2012, svarte hele 75 (!) % den erotiske trilogien.