- De har overtatt plassen Jens Bjørneboe hadde

Odd Nerdrum hyller Nina Karin Monsen og Hanne Nabintu Herland. Sistnevnte skriver forordet i Nerdrums nye bok.

Beundrer: Hanne Nabintu Herland, forfatter og samfunnsdebattant, har skrevet forordet i Odd Nerdrums nye bok. Hun mener samfunnet bør lytte til dem som går mot strømmen. Foto: Odd Mehus
Beundrer: Hanne Nabintu Herland, forfatter og samfunnsdebattant, har skrevet forordet i Odd Nerdrums nye bok. Hun mener samfunnet bør lytte til dem som går mot strømmen. Foto: Odd Mehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har vært opptatt og fascinert av Odd Nerdrum i mange år. Jeg ser på ham som en av de største kunstnerne i vår tid, kanskje den største, sier Hanne Nabintu Herland til Dagbladet.

Religionshistorikeren og samfunnsdebattanten skriver forordet i Odd Nerdrums kommende bok, «Crime and Refuge», der maleren presenterer en stor del av bildene han har malt gjennom karrieren.

- Jantelov og eliter - For meg er det en stor ære å få lov til å skrive forordet. Nerdrum er en krass opposisjonell, en som våger å gå mot strømmen, og akkurat de personene er spesielt viktige i det lille landet vårt som er så preget at jantelov og eliter som dikterer hva som er gjengs og ikke, sier Herland og fortsetter:

- Nerdrum våget å gå imot deler av modernismen og isteden fremheve de gamle europeiske kunstidealene. Det var svært kontroversielt, men jeg mener vi bør lytte til de stemmene som går mot strømmen. Hvordan ville verden sett ut uten Platon og Aristoteles? Dessverre er det mye smålighet og trangsyn i dette landet, og vi liker ikke å gi annerkjennelse til personer som oppnår stor suksess i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer