Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Retur av afghanske flyktninger

De har reist fra et helvete, som langt på vei ble skapt av Vesten, som bare blir verre

Onsdagens bombe i Kabul drepte mer enn 90, og såret 400. Den eksploderte i den tyngst beskyttede delen av byen. Kan vi sende flyktninger tilbake til Afghanistan?

SORG: Slektninger til drepte  i onsdagens terroraksjon i Kabul. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SORG: Slektninger til drepte  i onsdagens terroraksjon i Kabul. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Onsdag ettermiddag var det klart at Tyskland stanset tilbakesendingen av asylsøkere, som var nektet opphold i riket fordi asylsøknaden deres ikke ble vurdert som «god nok». Flyet til Afghanistan som skulle tatt av i går lettet aldri, og stans i tilbakesending av afghanere er utsatt på ubestemt tid. Norge fortsetter imidlertid utsendelse av afghanere, opplyser Utlendingsnemda, UNE, til Dagbladet.

Grunnen til at Tyskland har stanset uttransporteringen er åpenbar. Onsdagens angrep skjedde innenfor Kabuls «Grønne sone», der byens ambassader, og blant annet Nato-hovedkvarteret, ligger. Det er er snakk om den i utgangspunktet tryggeste delen av den afghanske hovedstaden, og mange av de drepte var priviligerte mennesker som jobbet i ambassadene og representasjonene. En afghansk vakt får gode ord for å ha stanset kloakkbilen som selvmordsbomberen kjørte, silk at bilen ikke kom enda lengre inn i kjernen av ambassadeområdet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?