POPULÆR: Emilio Pucci-designer Peter Dundas er ofte å se på den røde løperen med den ene kjendisen etter den andre. Her er nordmannen med modellen Anja Rubik i Cannes i fjor. Foto: Stella Pictures
POPULÆR: Emilio Pucci-designer Peter Dundas er ofte å se på den røde løperen med den ene kjendisen etter den andre. Her er nordmannen med modellen Anja Rubik i Cannes i fjor. Foto: Stella PicturesVis mer

- De har sluttet å si «Men, du er jo nordmann»

Mette-Marits favorittdesigner ble møtt med skepsis.

(Dagbladet): Han er sjefdesigner for det italienske luksusmotehuset Emilio Pucci, er nær venn med stjerner som Sienna Miller og Carine Roitfeld og er en av kronprinsesse Mette-Marits favorittdesignere.

- Ingen mening! Men norske Peter Dundas innrømmer at han ble møtt med et snev av skepsis da han tok over roret hos Emilio Pucci tilbake i 2009.

- Folk har sluttet å si «Men du er jo norsk, det gir ingen mening!», sier Dundas i et intervju med avisa Telegraph.

For det gikk ikke lang tid før Dundas både var godtatt og respektert som Pucci-designer.

PÅ MOTEFEST MED METTE-MARIT: Peter Dundas på motefest i New York med kronprinsesse Mette-Marit tidligere i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix
PÅ MOTEFEST MED METTE-MARIT: Peter Dundas på motefest i New York med kronprinsesse Mette-Marit tidligere i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til kronprinsesse Mette-Marit, dukker stjerner som Gwyneth Paltrow, Charlize Theron og Kylie Minogue ofte opp i hans kroppsnære, sexy kreasjoner.

- Jeg liker kroppen. Hvis det ikke er noe kropp, blir det kjedelig. Jeg håper at det jeg lager for kvinner gjør at de føler seg spesielle, litt vakrere ikledd klærne, sier han videre.

Skulle bli lege I intervjuet forteller Oslo-gutten som flyttet til sin onkel i Indiana som 14-åring at planen egentlig var å bli lege, som sin far. Men da han var 16 år, bestemte han seg for å satse på mote foran medisin. Det var ikke et helt enkelt valg.

- Det er en stor greie når hele familien din er leger, fordi du føler at du bør hjelpe folk. Hva kommer mote til å gi meg? Sitte å tenke på folk i kjoler. Det er ikke å redde liv, akkurat. Så jeg var ikke helt glad over å jobbe med mote, sier han.

I PUCCI: Gwyneth Paltrow ikledd Peter Dundas' Emilio Pucci-design. Foto: NTB Scanpix
I PUCCI: Gwyneth Paltrow ikledd Peter Dundas' Emilio Pucci-design. Foto: NTB Scanpix Vis mer