Pink Floyd

De hemmelige historiene bak et av verdens mest solgte album

Torsdag var det 45 år siden Pink Floyds «Dark Side of the Moon» kom ut. Albumet er kjent og kjært, men visste du at det bidro til å finansiere Monty Python?

INNGANG: Albumet «Dark Side of the Moon» av Pink Floyd kom i 1973, og er et av tidenes mestselgende album. Coveret ble laget av Hipgnosis og George Hardie. Foto: NTB SCANPIX
INNGANG: Albumet «Dark Side of the Moon» av Pink Floyd kom i 1973, og er et av tidenes mestselgende album. Coveret ble laget av Hipgnosis og George Hardie. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pink Floyds album «Dark Side of the Moon» er en av de aller mest solgte platene gjennom tidene, og figurerer hyppig på lister over de beste gjennom tidene.

Men visste du dette om den velkjente plata?

1. Albumet fikk nesten et helt annet navn

Rett før slippet vurderte Pink Floyd å endre navnet på plata. Syd Barrett sluttet i bandet på grunn av psykisk sykdom fem år tidligere, og de diskuterte å kalle albumet «Eclipse (A Piece for Assorted Lunatics)».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer