- De hjelper til å sminke bort overgrep

Norske Midtøsten-reportere om norsk kommunikasjonshjelp til Israel.

IKKE OVERRASKET: Mens de andre kommunikasjonsbyråene i Norge sa nei til å jobbe for den israelske ambassaden, sa Corporate Communications, som Hans-Wilhelm Steinfeld skal jobbe for, ja. Det sjokkerer ikke norske utenriksreportere at Israel henter hjelp til kommunikasjon. Foto: Dagbladet/NRK
IKKE OVERRASKET: Mens de andre kommunikasjonsbyråene i Norge sa nei til å jobbe for den israelske ambassaden, sa Corporate Communications, som Hans-Wilhelm Steinfeld skal jobbe for, ja. Det sjokkerer ikke norske utenriksreportere at Israel henter hjelp til kommunikasjon. Foto: Dagbladet/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag avslørte Dagbladet at kommunikasjonsbyrået Corporate Communications, som NRK-profil Hans-Wilhelm Steinfeld skal begynne å jobbe for 1. september, har hatt oppdrag for den israelske ambassaden i Norge.

Mens en rekke andre norske kommunikasjonsbyråer har sagt nei til å jobbe for Israel, har byrået hatt oppdrag for ambassaden mellom 2011 og 2013. PR-byrået understreker at de ikke har vært involvert i rådgivning knyttet til krig, politikk eller liknende.

- Hjelp til å sminke bort overgrep Tidligere Midtøsten-korrespondent og journalist i NRK, Sidsel Wold, syns ikke noe om at et norsk kommunikasjonsbyrå har hjulpet den israelske ambassaden.

- Det er rart at et kommunikasjonsbyrå vil jobbe for en okkupasjonsmakt som vil ha hjelp til å sminke bort overgrep og daglige brudd på internasjonal lov og folkerett. Israelske myndigheter bruker store ressurser på «Hasbara», som det heter i Israel, ordet for spinn og propaganda. Men å tjene penger på dette i Norge? spør hun ledende.

Hun påpeker at det ville vært minst like kritikkverdig for et norsk kommunikasjonsbyrå å jobbe for Hamas. - Når det er sagt ville det også være kritikkverdig å jobbe for Hamas, med deres brudd på menneskerettigheter i Gaza, og Hamas-regimets forakt for frihet, kvinners rettigheter og demokrati. Jeg tviler sterkt på om noen PR-byråer ville vurdert Hamas som kunde, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer