De jaktet ned Pablo Escobar. Røper hva som skjedde den dagen de endelig tok ham. - Han var en tulling

- Alle kjørte fra meg mens jeg ventet på at sjefen min skulle ta telefonen, forteller den tidligere politimannen Steve Murphy til Dagbladet.

«PLATA O PLOMO»: De pensjonerte politimennene Steve Murphy (t.v.) og Javier Pena jaktet på kokainbaronen Pablo Escobar i flere år. Nå er de i Norge med showet «Capturing Pablo». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
«PLATA O PLOMO»: De pensjonerte politimennene Steve Murphy (t.v.) og Javier Pena jaktet på kokainbaronen Pablo Escobar i flere år. Nå er de i Norge med showet «Capturing Pablo». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Pablo Escobar pleide å ha hundrevis av livvakter, men på slutten hadde han bare én igjen. Han døde skytende med to pistoler i hendene, slik en god narkotikasmugler skal, forteller den pensjonerte politimannen Javier Pena til Dagbladet.

I Netflix-serien «Narcos» fortelles historien om jakten på verdens mest berømte kokainsmugler, Pablo Escobar, gjennom DEA-agentene Steve Murphy og Javier Pena.

Sentrale i jakten

Fredag møtte Dagbladet de to tidligere politimennene, som hovedrollene er basert på. De er i Norge med showet «Capturing Pablo».

Fra slutten av 80-tallet og fram til Escobars død i 1993 var de sentrale i den årelange etterforskningen og pulveriseringen av det beryktede Medellin-kartellet fra Colombia.

Ifølge Murphy og Pena er det mye som er forandret i serien «Narcos».

- Vi satt en uke i skriverommet til manusforfatterne, og fortalte dem alt vi hadde av historier fra årene vi jaktet på Escobar. Det de fikk fra oss er sanne historier, men i kontrakten står det at teamet kan ta seg kunstneriske friheter. Kort og godt kan de fylle inn masse «bullshit», noe de har gjort, fleiper Murphy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer