TATT OVER: Hackerkollektivet Anonymous skal ha tatt kontroll over nettsiden Daily Stormer etter demonstrasjonene i Charlottesville i Virginia. Foto: NTB Scanpix
TATT OVER: Hackerkollektivet Anonymous skal ha tatt kontroll over nettsiden Daily Stormer etter demonstrasjonene i Charlottesville i Virginia. Foto: NTB ScanpixVis mer

De kalte avdøde Heather (32) ei tjukk og barnløs hore. Nå hevdes det at Anonymous har tatt hevn

- Har fått lov til å spy ut sitt råtne hat altfor lenge.

  • Anonymous hevder at de ikke kjenner til angrepet, og spekulerer i at det kan dreie seg om et stunt fra Daily Stormer.

(Dagbladet): «Denne siden er nå under Anonymous' kontroll.»

Slik begynner meldingen som nå ligger øverst på det Independent kaller «verdens mest kjente nazistiske nettside» Daily Stormer.

Anonymous er et internasjonalt nettverk av hackeraktivister, og den angivelige hackingen av Daily Stormer skjer etter at det i helga ble holdt en demonstrasjon av nynazister og «hvite nasjonalister» i Charlottesville i Virginia i USA.

Under demonstrasjonen kjørte en bil inn i en gruppe motdemonstranter, og 32 år gamle Heather Heyer ble drept. 19 andre personer ble skadd.

24 timer

Daily Stormer la i går ut en lengre artikkel der de presenterte en rekke påstander om avdøde Heyer.

De skrev at hun som barnløs kvinne bare var en byrde for samfunnet, og at hun har «mislykkes i å utføre sin viktigste plikt - å få barn».

De gjorde også narr av vekta hennes, og kalte henne «ei tjukk hore».

I meldingen som nå ligger ute på siden, hevdes det at nettstedet er hacket for å hedre Heyer som ifølge teksten er «et offer for terrorisme».

- The Daily Stormer har fått lov til å spy ut sitt råtne hat altfor lenge. Den tiden er nå forbi, heter det.

Det legges også til at all informasjonen vil bli liggende ute i 24 timer slik at «verden får se» før siden vil bli lagt ned.

En av Anonymous' Twitter-kontoer sier at de ikke kjenner til at noen av deres medlemmer står bak noe hacker-angrep på siden, og spekulerer i at det hele kan være et stunt av Daily Stormer for å få ytterligere publisitet.

Andre hevder at de som administrerer siden har fått beskjed av de som eier domenet om å legge ned innen 24 timer, og at de forsøker å gi Anonymous skylda for dette.

Knust

Susan Bro, moren til Heyer, forteller til Huffington Post at datteren ikke var i motdemonstrasjonen for å slåss, men for å protestere mot nynazistene. Hun forteller også at datteren var opptatt av de mindre priviligerte.

- Hun var veldig opptatt av rett og galt. Hun var, selv som barn, opptatt av rettferdighet, sier hun.

I forbindelse med drapet på Heather har familievenner av henne laget en GoFundMe-side. En side der hvor man kan gi penger til ulike formål. Der siterer de mora på at hun er knust over det som skjedde, og at Heather døde da hun gjorde noe riktig.

Venner av 32-åringen sier hun hadde en viktig stemme.

- Hun hadde transseksuelle venner, afroamerikanske venner, hun hadde homofile venner. Hun hadde et bredt spekter av venner, og jeg har aldri møtt noen som er sterkere enn henne, sier Sarah Albro, en venn av Heather, til NBC News.

- Ba ham være forsiktig

Mannen som satt bak rattet i bilen som kjørte inn i folkemengden og drepte Heyer er 20 år gamle James Alex Fields. Han er nå siktet for drap.

Han hadde, ifølge moren, planlagt å delta på demonstrasjonen lørdag.

Hun fikk en tekstmelding av ham fredag der han skrev at han skulle på et «alt-right»-arrangement, og at han derfor hadde satt av et kjæledyr hos henne.

- Jeg ba ham demonstrere fredfullt, og om å være forsiktig, sier kvinnen, ifølge lokalavisa Toledo Blade.

Hun skal ha tatt nyheten svært tungt, og benektet at hun kjente til at sønnens påståtte voldelige intensjoner.

- Jeg trodde demonstrasjonen hadde noe med Donald Trump å gjøre. Jeg forsøker å ikke blande meg inn i hans politiske synspunkter

Trumpkritikk

I etterkant av angrepet, uttalte USAs president Donald Trump følgende:

- Vi fordømmer på det sterkeste denne framvisningen av hat, intoleranse og vold, på mange sider. På mange sider. Det har pågått lenge i landet vårt.

Trump har blitt kritisert for å ikke ta avstand fra bevegelsen Fields skal tilhøre. I tillegg høster presidenten kritikk innad i eget parti.

- Det hadde vært veldig viktig for nasjonen å høre presidenten beskrive hendelsen som det den var: Et terrorangrep utført av folk som tror på hvit overlegenhet, skrev Marco Rubio, en Trump-rival under det republikanske primærvalget, i etterkant av presidentens tale.

- VI SKAL SABOTERE TRUMP: I denne videoen langer Anonymous ut mot Donald Trump, og varsler full krig mot Trumps valgkampanje. Video: Anonymous Vis mer Vis mer