De kan bli gullguttene på Gullruten

Ylvis er nominert til fire TV-priser.

FIRE NOMINASJONER: Ylvis-gjengen kan skilte med hele fire nominasjoner til årets TV-prisutdeling Gullruten. F.v. Vegard Ylvisåker, Bård Ylvisåker og Calle Hellevang-Larsen.
FIRE NOMINASJONER: Ylvis-gjengen kan skilte med hele fire nominasjoner til årets TV-prisutdeling Gullruten. F.v. Vegard Ylvisåker, Bård Ylvisåker og Calle Hellevang-Larsen.Vis mer

(Dagbladet): Ylvis-gutta kan bli de store vinnerne under Gullruten i Bergen i år. Talkshowt «I kveld med Ylvis» kan skilte med hele fire nominasjoner, både for beste mannlige programleder (Bård Ylvisåker), beste nye programserie, beste underholdningsprogram og årets TV-navn.

Talkshowet er nykommer på TV-skjermen med bare én sesong. Sesong to sendes på TVNorge til høsten.

Se hele nominasjonslista i faktaboksen til høyre.

- Det kan han bare drømme om, den får han ikke, sier Vegard Ylvisåker spøkefullt, når Dagbladet spør hva han synes om brorens beste programleder-nominasjon.

De to forteller at de synes det er flott å bli nominert, og gleder seg til Gullruten-festen. For tiden holder de på med å spille inn nye sketsjer og planlegge sesong nummer to.

Seks til Funkenhauser
«I kveld med Ylvis» produseres av Bård Tufte Johansen og Harald Eias produksjonsselskap Funkenhauser Productions. De kan skilte med enda to Gullruten-nominasjoner for «Brille», beste humorprogram og beste nye programserie.

- Når vi har fått så mange nominasjoner, bør vi vel få en pris. Men det var lettere i gamledager. Da holdt det å ta på seg en parykk, så fikk du automatisk en nominasjon. I dag er det tøffere. Verken «Torsdag kveld fra Nydalen», «Nav» eller «Nissene over skog og hei» ble nominert. Det sier litt om hvor tøft det er i år, sier Bård Tufte Johansen til Dagbladet.

Kjendistungt
Den årlige prisutdelingen Gullruten deles ut 12. mai.

Mange tv-kjendiser var til stede i Oslo i dag da nominasjonene til Norges gjeveste tv-pris ble kjent.

Thomas Giertsens TV-serie «Helt perfekt» er også nominert i kategorien beste humorprogram.

- Det er veldig hyggelig. Vi samler på alle komlimenter og seere og gleder oss til festen, sier han til Dagbladet.

Også Anders Baasmo Christiansen ser fram til fest. Han er nominert til beste mannlige skuespiller, for sin rolle i «Dag 2». Serien er også nominert i kategorien beste TV-drama, og Christiansens motspillere Agnes Kittelsen og Tuva Novotny er begge nominert som beste kvinnelige skuespiller.

- Kjempekoselig! Det er tøffe konkurrenter. Det blir selvsagt hyggelig med en fest i Bergen. Jeg tar med meg Atle (Antonsen, journ.anm) på festen, og vi går for seier, sier Anders Baasmo Christiansen.

12. mai
Gullruten 2012 arrangeres i Bergen lørdag 12. mai.

Bak arrangementet står Stiftelsen Gullruten og de fire tv-kanalene TVNorge, TV 2, NRK og TV3, i samarbeid med Nordiske Mediedager. Årets show produseres av Mediacircus TV AS og sendes på TV 2.

I år er det 434 påmeldte bidrag i konkurransen. Hele tolv juryer har nå gjort ferdig sitt arbeid.

Saken oppdateres.