-  De kan jo være mordere

Hun er bare 17 år, og det strømmer inn med frierbrev fra fansen. Det kan noen ganger bli ekkelt, sier Joss Stone til Dagbladet.

 • Les anmeldelsen av «Mind, body and Soul».

  LONDON (Dagbladet): I går kom plata «Mind, Body and Soul», som Stone regner som sitt første virkelige album. Arbeidet med innspillingen var i gang da hun laget «The Soul Sessions», og først et år seinere har hun hatt tid til å gjøre den ferdig. I mellomtida har hun solgt 2,5 millioner plater, sunget med Elton John på hans private Oscar-fest, blitt servert middag hjemme hos Tom Cruise og spilt inn en duett med Mick Jagger.

  Ny kjæreste


  Joscelyn Stoker, som hun egentlig heter, er som vanlig barføtt når Dagbladet intervjuer henne. Den nye kjæresten, Deau Dozier, sønn av Motown-låtskriveren Lambert Dozier, kulern i en sofa ved siden. Sammen har de skrevet og produsert Joss' favorittlåt på plata, balladen «Spoiled».

  Hun dumpet eksen, barndomskjæresten fra Devon i Sørvest-England.

  -  Han forsto ikke noe, sier Stone med en grimase.

  Ekle fans


  Hun har mange fans, men kan til tider oppleve kontakten med dem som ubehagelig.

  -  Det fleste er veldig hyggelige, det er mange hyggelige hilsener og kjærlighetsbrev, men noen går langt over streken, og blir veldig ekle. Mange ber om møter, og jeg tenker at det kan jo være mordere. En far fra Texas som hadde en sønn på min alder, skrev til min mor og forsøkte å overtale henne til å få meg til å gå på en date med sønnen. Som om min mor kunne bestemme hvem jeg skal date, sier Stone.

  -  Hjemme i Devon har jeg fremdeles mine nære venner, som behandler meg som de alltid har gjort. Men mange oppfører seg plutselig som om de har kjent meg bestandig, uten at jeg har snakket med dem før, sier hun.

  Moren er ikke lenger agent, men det er fire år til Stone kan forvalte sine egne penger. Hun må ha tjent mye, men på spørsmål svarer hun:

  -  Jeg er helt blakk, jeg.

  Syk i Norge


  Det er ventet at hennes nye plate vil gjøre det stort i Europa, men den amerikanske mottakelsen har vært heller negativ. Anmelderne har beskrevet henne som «Det ultimate i reaksjonær pop», og klaget at Stone er «17, snart 47». Selv har hun omtalt plata som «a little bit crap» i andre medier. Overfor Dagbladet er hun tydelig negativ overfor noen låter som hun selv synes er «Cheesy».

  I oktober spiller hun på Nordic Music Awards i Oslo, men noen turné er det ikke planer om. Forhåpentligvis blir hennes norgesbesøk bedre enn forrige gang.

  -  Jeg har vært i Norge én gang. Det snødde og jeg var syk, sier hun.

POPULÆR DAME: 17 år gamle Joss Stone har solgt 2,5 millioner plater med og har ditto tilhengerskare. Den nye plata er ventet å gjøre det stort i Europa.