DELTE PÅ FACEBOOK:  Meterolog Julya Johnson delte dette seerbrevet på sin Facebook-side, og ga innsenderen svar på tiltale. Foto: ABC WATE
DELTE PÅ FACEBOOK: Meterolog Julya Johnson delte dette seerbrevet på sin Facebook-side, og ga innsenderen svar på tiltale. Foto: ABC WATEVis mer

- De kjolene med høyt liv kler deg ikke, og sitter ikke fint under brystet

Slik svarte værmelderen på utseende-kritikk.

(Dagbladet): Meterologen Julya Johnson jobber som værmelder på den lokale kanalen ABC WATE i Tennessee.

Fikk brev Nylig fikk hun et håndskrevet brev fra en eldre seer, som mente hennes manglende popularitet kunne forklares ut i fra klærne hennes.

- Vær så snill, du må endre din fremtreden. De kjolene med høyt liv passer ikke til deg, og de sitter ikke fint under brystet, skriver hun blant annet.

Selv om seeren beskriver henne som «vakker» og som en «dyktig meterolog», og hevder hun bare ønsker å gi et vellmenende råd, så virker det ikke som Johnson setter pris på rådene.

Svarte på kritikken Hun la ut brevet på sin offentlige Facebook-side med følgende melding:

«Det er ikke gøy å våkne opp til ting som dette. Det står ingen returadresse, så jeg tar det opp her. Jeg vil aldri noensinne kunne behage alle med hvordan jeg ser ut. Det er ikke mulig. Jeg har prøvd på det i mine 12 år på skjermen. Jeg har «endret min fremtreden» flere ganger for å prøve å behage folk. Det funker aldri. Så jeg behager heller meg selv. Jeg liker kjolene mine. Jeg har det fint med min fremtreden. Jeg er alltid dekket til og er kledd diskret og profesjonelt. Ja, hun nevner at jeg er en flink meterolog. Og hun sier også at jeg «ikke får komplimenter». Betyr det ingen ting at jeg leverer en god værmelding? Jeg fikk bare A'er på skolen. Om jeg hadde visst at det var viktigere å komme på folkets «best kledde»-liste enn å levere bra værmeldinger, kunne jeg spart mange penger på meterolog-utdannelsen. Ikke gjør dette, folkens. La være. Det er frekt. Det er min mening, og den er like verdifull som andre meninger.»

Facebook-innlegget fikk raskt over 1000 «likes» og over 500 mennesker har kommentert under brevet.

Saken er plukket opp av flere amerikanske medier, og Johnson har fått massiv støtte.

Svarte på direkten Ikke ulikt nyhetsankeret Jennifer Livingstone, som i 2012 fikk støtte fra hele verden etter at hun svarte en kritisk innsender - på direkten.

WKBT News-ankeret ble i en e-post mobbet for vekta si, og leseren skrev at hun burde tenke på at hun var et forbilde for barn.

Hun svarte med å ta et oppgjør med innsenderens holdninger, og oppfordret folk til å være mer bevisst på hva man sier om andre.