- De kjøper godvilje for en slikk og ingenting

Maja Ratkje (40) reagerer på olje- og våpenselskapenes kultursponsing.

GÅR HARDT UT: Maja S. K. Ratkje etterlyser en debatt rundt hvem som sponser norsk kulturliv, og hva slags konsekvenser det har. Foto: TOM MARTINSEN/Dagbladet
GÅR HARDT UT: Maja S. K. Ratkje etterlyser en debatt rundt hvem som sponser norsk kulturliv, og hva slags konsekvenser det har. Foto: TOM MARTINSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag går musiker Maja S.K. Ratkje og Hallavard Surlien, sentralstyremedlem i Miljøpartiet De Grønne, sammen om å fokusere på oljesponsing i norsk kulturliv i et debattinnlegg. 

Musikeren og politikeren, som begge hadde en rolle i Kongsberg Jazzfestival som gikk av stabelen forrige uke, henholdsvis som musiker og funksjonær, ønsker å sette spørsmålstegn ved at oljeselskapet FMC og våpenprodusenten Kongsberg Gruppen sponser festivalen.

«Vi føler begge på et dilemma som gjelder stadig mer av norsk kulturliv. Hva har det å si at festivaler som denne (Kongsberg Jazzfestival, journ.anm) er sponset av selskaper som profitterer på virksomheter som ødelegger for vår egen og, ikke minst, våre barns framtid?», åpner Ratkje og Surlien innlegget med.

- Kjøper godvilje for en slikk og ingenting Ratkje, som er aktiv i aksjonsgruppa Stopp Oljesponsing av Norsk Kulturliv, forklarer at de ikke er i mot at norsk kulturliv blir sponset, men at de ønsker å skape en debatt rundt at oljeselskaper og andre sponsorer, som de mener er uetiske, er dypt inne i norsk kulturliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer