DEBATT

Debatt: Osloskolen

De kom til dekket bord, nå demonterer de Osloskolen

Når byrådet prioriterer de store pengene til kjøttfri skolemat og mener det er «gammeldags skolepolitikk» å være opptatt av at alle elever lærer å lese, skrive og regne, så bør foreldre bli bekymret.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 01.11. svarer Inga Marte Thorkildsen på mine bekymringer om Osloskolen. Det er lenge siden jeg har lest et innlegg med så mange stråmenn.

Høyre i regjering er nå i gang med den største fornyelsen av norsk skole siden Kunnskapsløftet. Samfunnet har endret seg. Barn og unge møter tusenvis av inntrykk på sosiale medier hver dag, og falske nyheter sprer seg som ild i tørt gress.

Elever må lære kritisk tenkning, se sammenhenger på tvers av fag og være kreative. De må lære å lære. Nettopp derfor skal vi få helt nye læreplaner i alle fag, og gi lærerne større rom til å ta i bruk aktiv og variert læring dersom det gjør at elevene lærer mer.

Jeg kjenner imidlertid ikke til en eneste skole der elevene er gode problemløsere, innovative og har sterk demokratiforståelse, men der de samtidig sliter med grunnleggende lesing og skriving.

Skolen har ikke lykkes med sitt samfunnsoppdrag når elever som sliter med grunnleggende ferdigheter ikke får hjelp de første skoleårene, mister motivasjonen og slutter å rekke opp hånda. Derfor bør lesing, skriving og regning være en tydelig prioritering for Oslos politikere, og ikke bare en fotnote i festtaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer