De kommer og tar oss!

Ikke veldig fornuftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den berømte journalisten Fallaci skrev på seg en god porsjon hat og fire rettssaker med « Sinnet og stoltheten» i 2002. Boka var et voldsomt angrep på fundamentalistiske muslimer og unnfallenhet hos vestlige politikere. Når hun nå er tilbake, til tross for alvorlig sykdom, er det fordi hun vil oppsummere reaksjonene hun fikk. Og fordi, som hun skriver i forordet: «Sinnet og stoltheten har giftet seg og fått et robust lite barn: forakten. Forakten har økt refleksjonen og styrket fornuften.» Hun har mer av det samme på hjertet, med andre ord.

Heseblesende

Ladet med denne intense forakten for islam, som Fallaci mener styrker hennes refleksjonsevne, er det dermed bare å skyte i vei, i 277 heseblesende sider: «Europa er blitt en islamsk provins.» «Det syke Europa har solgt seg som et ludder til sultanene og kalifene.»

Sivilisasjonene støter hardt sammen i Fallacis fortelling, der linjene trekkes tilbake til Karl den store, til korstogene, til Konstantinopels fall i 1453. Alt er det samme, alt handler om blodig kamp mot muslimene, og den som ikke ser det, er en forræder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer