DEBATT

Debatt: Integrering

De kriminelles gode hjelpere

Nå er tiden inne for å sette hardt mot hardt i kampen mot kriminalitet, ufyselige holdninger og svenske tilstander.

UNGDOMSKRIMINALITET: Når det må sendes inn 17 patruljer og et politihelikopter for å få kontroll på 20–25 ungdommer sier det mye om hva politiet har å slite med, skriver Sylvi Listhaug og sikter til aksjonen på Bogerud i Oslo forrige uke. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
UNGDOMSKRIMINALITET: Når det må sendes inn 17 patruljer og et politihelikopter for å få kontroll på 20–25 ungdommer sier det mye om hva politiet har å slite med, skriver Sylvi Listhaug og sikter til aksjonen på Bogerud i Oslo forrige uke. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For få dager siden var det fem bilbranner i Oslo på to dager. Ungdomskriminaliteten i Oslo har gått opp, og flere har blitt ranet på åpen gate av ungdomsgjenger bare de siste månedene. Samtidig sier politiet at de stadig oftere møter fiendtlige holdninger og ukvemsord. Når de gjør jobben sin blir de anklaget for rasisme.

Vanlige innbyggere opplever utrygghet, og i deler av Oslo går kriminalitetsbildet i feil retning. Gjenger dominerer, våpen og narkotika florerer.

Frp har lenge advart om at vi beveger oss mot svenske tilstander i Oslo. I Sverige skrev Aftonbladet i 2018 at det gjennom de sju siste åra har det i tre storbyer vært nesten 1500 skyteepisoder i forbindelse med gjengkriger. 131 mennesker har mistet livet, 520 er blitt skadet. Det er hele bydeler som blir kontrollert av klaner med fremmedkulturell bakgrunn, der politiet er maktesløse. Det er dette som er svenske tilstander. Heldigvis er vi langt unna en slik situasjon, men utviklingen i Oslo er alarmerende.

Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet har gjennom de siste åra gjort en hederlig innsats for å bortforklare de problemene som er. I hans argumentasjon er det lite som peker mot at den enkelte ungdom har noe ansvar for sine egne handlinger. Hver gang det er en diskusjon om kriminalitet i utsatte områder, peker han på fattigdom og sosiale problemer. De hevder det trengs bare litt flere og bedre ungdomsklubber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer