Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- De kunne ha stoppet boka

Dianas butler mener Kongefamilien kan takke seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bare en telefonsamtale ville ha stoppet boka, en. Er det for mye å forlange egentlig, sier Burrell i et intervju med BBC i dag.

Anklager og varslede søksmål har haglet begge veier i helga, og nok til å skape oppmerksomhet rundt boka som legges ut for salg i dag.

Boka «A Royal Duty», har allerede skapt overskrifter i aviser verden rundt. Butleren skriver i boka at prinsesse Diana forutså sin egen død, og mer enn antyder at noen tok livet av henne.

Da den tidligere butleren havnet i fjor i rettssalen, anklaget for å ha stjålet fra Dianas dødsbo. Saken ble til slutt avvist, noe den britiske kongefamilien kunne ha sørget for på et langt tidligere tidspunkt.

Dronning Elizabeth II, bekreftet til slutt at Burrell hadde fått beskjed om å ta vare på noen av Dianas eiendeler.

- Verden ville vært veldig annerledes om telefonen hadde ringt og guttene hadde sagt: Å Paul, vi er lei for at vi ikke kunne hjelpe deg under rettssaken, men vi kunne ikke gjøre noe. Hvorfor tar du ikke med deg Maria og guttene til London og vi kan finne på noe, sa Burrell til BBC.

Han la til at han er sint på prinsene Harry og William.

- Hvorfor hører de på folkene rundt seg? Jeg skulle gjerne gitt dem råd, sier Burrell.

Han opplyser at han har takket ja til å møte prinsene. Han avviser heller ikke at han kan komme til å skrive ytterligere en bok og avsløre flere detaljer fra livet som butler for prinsesse Diana.

- Jeg har ingen planer om å skrive en bok til, men jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe, sier Burrell.

Den britiske avisa Daily Mirror bragt utdrag fra boka, som blant annet inneholder private brev fra Dianas daværende svigerfar, prins Philip, og Dianas bror Earl Spencer.

Flere av Dianas tidligere nære venner går nå ut mot Burrell, og mener han nå havner i samme bås som de som hundset Diana mens hun levde.

Boka er allerede i salg hos Amazon for drøye 18 dollar.

LANSERES I DAG: Boka om prinsesse Diana, ført i pennen av hennes Butler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!