- De kunne ikke funnet en bedre kandidat enn Bob Dylan

Nobelprisen til Askeladden.

SANGPOETEN: Bob Dylan på Olympia Theater i Paris, 24. mai 1966, den dagen han fylte 25 år. Jan Erik Vold har fulgt Dylan tett i over 50 år og skriver i dag om hvorfor artisten fra Minnesota er den sangpoeten som virkelig fortjener litteraturpisen fra Svenska Akademien.
SANGPOETEN: Bob Dylan på Olympia Theater i Paris, 24. mai 1966, den dagen han fylte 25 år. Jan Erik Vold har fulgt Dylan tett i over 50 år og skriver i dag om hvorfor artisten fra Minnesota er den sangpoeten som virkelig fortjener litteraturpisen fra Svenska Akademien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da den svenske forfatteren og kritikeren Torsten Ekbom foreslo Nobelprisen i litteratur til Bob Dylan i 1968, kom forslaget rett i tid: Dylan hadde allerede levert sine banebrytende tekster på konserter og åtte LP-plater som var kommet tett i tett. En hel plateverden stod forbløffet, begeistret og himmelfallen overfor en sangpoet man ikke hadde hørt maken til – med en appell à la Elvis Presley og en verbal behendighet à la Rimbaud, den tidlige modernist, som også kunne rime:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer