De La konsert

Dette bør du vite om De La Soul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke kommer rappveteranene De La Soul til Norge. Dette bør du vite om De La Soul før du drar og ser dem live.

1) Debutalbumet «3 Feet High and Rising» satte i 1989 en ny standard for hip hop. I motsetning til den aggressive rappen som dominerte New York, sto De La Soul for peace, love og tilbakelent livsfilosofi. Sammen med grupper som Jungle Brothers og A Tribe Called Quest sto de i bresjen for en ny fredsorientert og selvbevisst stilretning innen hip hop. Albumet er en definitiv hiphopklassiker og bør inngå i CD-samlingen i alle møblerte og umøblerte hjem.

2) Trioen fra Long Island utenfor New York består av Posdnuos, Trugoy og Maseo. De har samarbeidet med en rekke stjerner som Chaka Khan, Redman, Beastie Boys, Busta Rhymes, Common, Queen Latifah og Mos Def.

3) «3 Feet High and Rising» fikk like stor juridisk som musikalsk betydning. På låta «Transmitting Live From Mars» samplet de The Turtles\' «You Showed Me» uten tillatelse. The Turtles gikk til sak og vant. Det betydde at alle samplinger heretter måtte klareres. Noe Gatas Parlament «glemte» å gjøre da de lånte et pianoparti fra Steely Dan. Resultatet var at hele opplaget av Gatas debutalbum «Holdning over underholdning» måtte trekkes tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer