De lagde et fuglereir som han måtte ha på hodet

Seksåringen forklarer påskeevangeliet.

JESUS ARRESTERES: Framstilt av Carvaggio i 1602. Gud ville ikke gripe inn, forklarer seksåringen.
JESUS ARRESTERES: Framstilt av Carvaggio i 1602. Gud ville ikke gripe inn, forklarer seksåringen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen har skaffet nordmenn så mange fridager som Jesus. Takket vært ham har norske arbeidstakere fri halve desember og deretter halve mars eller april alt ettersom, dessuten skaffet til veie minst to ovale weekender i mai. Men hvorfor? Hva var det egentlig som skjedde i påsken? Hvordan kan man ved å dø på et kors ta på seg andre menneskers synder? I hvert fall til alle de som tror at noe slikt er mulig?

–Jesus var i en park midt på natten. Og så kom det noen riddere som ville ta ham, forklarer seksåringen. Hun har lært om dette i KRL-timen på skolen. –Kameraten hans sa at han ikke kjente ham. Tre ganger sa han det.

–Tre ganger?

–Ja, og det var tre minutter før hanen galte. Men så galte hanen, og da fikk han hundre sølvkroner. Han pekte på Jesus, sånn at ridderne kunne ta ham. Gud ville ikke bruke krefter på å stoppe dem, for han ville ha Jesus hjem til seg.

–Men hvordan kunne det skje?

–Jesus hadde sagt at han var sønnen til Gud. Det fikk man ikke lov til. Og så tok han på syke sånn at de ble bra igjen. Det hadde han heller ikke lov til. Derfor ble han hengt opp på et kors og måtte henge der til han døde. Men først lagde de et fuglereir med pigger på som han måtte ha på hodet. Så måtte han bære korset som han skulle henge på. Noen dager etter var han død. Og så ble han gravd ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer