JESUS ARRESTERES: Framstilt av Carvaggio i 1602. Gud ville ikke gripe inn, forklarer seksåringen.
JESUS ARRESTERES: Framstilt av Carvaggio i 1602. Gud ville ikke gripe inn, forklarer seksåringen.Vis mer

De lagde et fuglereir som han måtte ha på hodet

Seksåringen forklarer påskeevangeliet.

Meninger

Ingen har skaffet nordmenn så mange fridager som Jesus. Takket vært ham har norske arbeidstakere fri halve desember og deretter halve mars eller april alt ettersom, dessuten skaffet til veie minst to ovale weekender i mai. Men hvorfor? Hva var det egentlig som skjedde i påsken? Hvordan kan man ved å dø på et kors ta på seg andre menneskers synder? I hvert fall til alle de som tror at noe slikt er mulig?

–Jesus var i en park midt på natten. Og så kom det noen riddere som ville ta ham, forklarer seksåringen. Hun har lært om dette i KRL-timen på skolen. –Kameraten hans sa at han ikke kjente ham. Tre ganger sa han det.

–Tre ganger?

–Ja, og det var tre minutter før hanen galte. Men så galte hanen, og da fikk han hundre sølvkroner. Han pekte på Jesus, sånn at ridderne kunne ta ham. Gud ville ikke bruke krefter på å stoppe dem, for han ville ha Jesus hjem til seg.

–Men hvordan kunne det skje?

–Jesus hadde sagt at han var sønnen til Gud. Det fikk man ikke lov til. Og så tok han på syke sånn at de ble bra igjen. Det hadde han heller ikke lov til. Derfor ble han hengt opp på et kors og måtte henge der til han døde. Men først lagde de et fuglereir med pigger på som han måtte ha på hodet. Så måtte han bære korset som han skulle henge på. Noen dager etter var han død. Og så ble han gravd ned.

–Ville faren at han skulle dø?

–Ja, for da kunne han komme opp til ham. Etter at han var død, kom det tre damer som la ham i en hule. De rullet en diger stein foran åpningen. Men neste dag, da de kom for å legge blomster på graven, var han borte. Noen hadde rullet bort steinen igjen.

–Hvor var han blitt av da?

–Han hadde fløyet opp til himmelen. Der traff han igjen faren sin. De som er slemme, må ligger nede i jorden, vet du. Men Jesus var snill, så han fikk komme opp til himmelen, til faren sin. Og da ble alle sammen glade.

Som Jesus selv har sagt det: «Sannelig sier jeg dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det!»