De lager film nå

Ti regissører som snart er ferdige med, er i gang med eller snart starter på en ny film.

Hans-Petter Moland: Kommer med «Aberdeen» i august i år, en engelskspråklig film med Stellan Skarsgård. Har tidligere laget «Secondløintnanten» (1993) og «Kjærlighetens kjøtere» (1995) for kino.

Pål Jackman: Kommer med sin første spillefilm, «Detektor» - med manus av Erlend Loe - i august i år. Har tidligere laget flere kort- og reklamefilmer. Også kjent som frontmann i bandet Wunderkammer.

Stein Leikanger: Kommer med sin første spillefilm «Da jeg traff Jesus... med sprettert», basert på Odd Børretzens barndomshistorie, i august i år. Veteran fra reklamefilmbransjen.

Margareth Olin: Er i gang med en dokumentar om en narkoman jente og hennes mor. Har tidligere laget den Amanda-belønte dokumentaren «Dei mjuke hendene» (1998) for kino.

Mona Hoel: Starter snart opptakene til den Dogme-inspirerte julefilmen «Når nettene blir lange». Har før laget «Noe beroligende» (1995) og en av episodene i «1996: Pust på meg!».

Nathilde Overrein Rapp: Skal regissere en ungdomsfilm for Norsk Film, basert på boka «På kloss hold» av Anna B. Ragde. Har tidligere laget en av episodene i «1998: Tørst» (1999).

Pål Sletaune: Starter snart opptakene til en fortsatt navnløs ny film, med manus av Jonny Hallberg og med Robert Skjærstad i hovedrollen - som i debutfilmen «Budbringeren» (1997).

Knut Erik Jensen: Er i gang med «Heftig og begeistret» for Norsk Film. Har tidligere laget «Stella Polaris» (1993), «Brent av frost» (1997) og «Når mørket er forbi» (2000) for kino.

Thomas Robsahm: Skal lage «Det største i verden» for Norsk Film, med Herborg Kråkevik i hovedrollen. Har tidligere laget «Svarte pantere» (1992), «Myggen» (1996) og «S.O.S.» (1999).

Petter Næss: Skal regissere «Brødre i blodet», basert på Ingvar Ambjørnsen-figurene Elling og Kjell Bjarne. Teatermann som tidligere har laget filmen «Absolutt blåmandag» (1999).