Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De-Lovely

En litt for blankpusset versjon av Cole Porters liv.

FILM: «De-Lovely», den biografiske filmen om jazzkomponisten Cole Porter, er verdt å få med seg på grunn av de flotte Cole Porter-klassikerne. Her tolkes de av nåtidige artister som Elvis Costello, Alanis Morissette, Diana Krall, Robbie Williams og Sheryl Crow.

Hovedvinkelen i Irwin Winklers film baserer seg på det faktum at Cole Porter (Kevin Kline) var gift med Linda (Ashley Judd) og samtidig hadde en rekke forhold til menn. Paret traff hverandre i Paris i 1920-åra og giftet seg etter at Linda ble gjort oppmerksom på at Cole hadde «andre interesser». Filmen behandler dette temaet - var han homofil eller bifil? - med en kjølig distanse som ikke helt står i stil til intensiteten i Cole Porters sanger.

Det eventuelle ubehaget ved temaet er skjult bak en stor vilje til å behage. Hus, klær, mennesker, musikk, biler, blomster, champagne - alt oser av smak og stil i denne filmen. Fortellerteknikken antyder også en «redigert» sannhet, i og med at biografien utlegges som et «Her er ditt liv»-show. En producer (Jonathan Pryce) bringer en aldrende Porter til teatret der han skal sette opp et stykke basert på Porters liv, og Porter protesterer kokett mot visse episoder.

Det har åpenbart vært et dramatisk liv; med mye alkohol, sykdom og tragedier. Irwin Winkler har pusset det litt for blankt. Men musikken holder fortsatt. Fra «Let\'s Misbehave» til «Every Time We Say Goodbye».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media