DEBATT

De må forstå hva et universitet er for noe

Hvis man jobber ved et universitet kan man ikke bli fortørnet over at man vil diskutere prinsipielle spørsmål offentlig.

STRIDENS KJERNE: I forbindelse med at Høgskolen i Sørøst-Norge skal bli Universitet, er alle ansatte invitert til Smiths venners konferansesenter i Melsomvik, Brunstad.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STRIDENS KJERNE: I forbindelse med at Høgskolen i Sørøst-Norge skal bli Universitet, er alle ansatte invitert til Smiths venners konferansesenter i Melsomvik, Brunstad. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Om en måneds tid får Norge sannsynligvis sitt tiende universitet. Det er Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) som står for tur. Det eneste som gjenstår, er at NOKUTs styre støtter den faglige komiteens innstilling, og det er ingen grunn til å tro på noe annet resultat.

Til sommeren ønsker HSN å slå på stortromma for å markere dette. I etterkant av et strategiseminar for ledere er alle ansatte, det vil si ikke mindre enn 1600 personer, invitert til en feiring samme kveld. Arrangementet er lagt til Oslofjord Convention Centre i Stokke, som eies av den kontroversielle kristne organisasjonen Brunstad Christian Church, bedre kjent som Smiths venner.

Det er knapt egnet til å overraske at enkelte ansatte reagerer. I en e-post til alle ansatte kritiserte Heidi Biseth beslutningen om å legge arrangementet til Oslofjord Convention Centre, blant annet fordi organisasjonen i stor grad baserer seg på ulønnet frivillig arbeid blant medlemmene. Det kan tolkes som en form for sosial dumping, og ikke minst som en form for negativ sosial kontroll: Du er en bedre kristen jo flere gratis arbeidstimer du legger ned for organisasjonen. Biseth oppfordret derfor folk til i stedet å markere begivenheten på sine lokale campuser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer