De med høy utdanning legger ut færre bilder av barna på sosiale medier: - Er mer reflekterte

Medietilsynets «Barn og medier 2016»-undersøkelser legges fram i dag.

STOR RAPPORT: Flere tusen barn og voksne har deltatt i Medietilsynets «Barn og medier 2016»-undersøkelser som er offentliggjort i dag. Foto: Medietilsynet
STOR RAPPORT: Flere tusen barn og voksne har deltatt i Medietilsynets «Barn og medier 2016»-undersøkelser som er offentliggjort i dag. Foto: Medietilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du lengre universitets- eller høgskoleutdanning deler du mindre materiale av barna dine på sosiale medier.

Det kommer fram i Medietilsynets «Foreldre om barn og medier 2016»-undersøkelse som offentliggjøres i dag. Rapporten slippes sammen med «Barn og medier 2016», og begge undersøkelsene tar grundig for seg den digitale hverdagen til norske barn.

Undersøkelsen baserer seg på svarene til 2007 foreldre med barn i alderen 1-16 år.

- Vær forsiktig 70 prosent av foreldrene har delt bilder av egne barn til familie og venner. Hele 45 prosent har imidlertid lastet opp og delt bilder av barna til flere enn bare venner og familie.

- Her vil jeg rekke jeg opp en varsomhetsfinger, sier den profilerte barnepsykologen Willy-Tore Mørch til Dagbladet.

- Vær veldig forsiktig med å legge ut bilder og videoer av egne barn. Fra barna er 5-6 år gamle skal de uansett vite om det og gi samtykke. Muligheten for misbruk er veldig stor, og jeg ser også av undersøkelsen at veldig mange angrer på ting de har lagt senere, sier Mørch.

- Mer reflekterte Professoren mener det ikke er overraskende at foreldre med mer enn fire års høyere utdanning er mer restriktive til å dele materiale med flere enn venner og familie, slik det kommer fram av undersøkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer