ET BILDE SIER MER: ...enn 1000 ord. Angela Merkel i forbundsdagen i går, der hun ikke har klart å stable på plass et flertall. Foto: AP / NTB Scanpix
ET BILDE SIER MER: ...enn 1000 ord. Angela Merkel i forbundsdagen i går, der hun ikke har klart å stable på plass et flertall. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Regjeringskrisa i Tyskland

De mener det bare er et tidsspørsmål før hennes tid er ute

Men hun har ledet EU gjennom euro-krisa, krisa med Russland i Ukraina, og hun snekret avtalen med Tyrkia som gjør at Europa ikke lenger flommer over av flyktninger.

Kommentar
Har du allerede abonnement?   Logg inn

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Hva skjer med Europa med den store usikkerheten i tysk politikk som er skapt etter at regjeringsforhandlingene strandet natt til mandag? Spørsmålene er mange flere enn svarene etter at Tysklands forbundskansler Angela Merkel måtte innse at hun ikke klarte å stable et parlamentarisk flertall på beina etter valget i slutten av september. For det er tysk stabilitet, og Merkels personlige autoritet, som har ledet Europa gjennom flere av sine store kriser og utfordringer de siste åra.

Etter Merkels elendige valg i september, og sammenbruddet i regjeringsforhandlingene søndag, er både tysk politisk stabilitet og Merkels personlige autoritet, kraftig redusert. Flere kommentatorer i europeisk presse mener det nå bare er et tidsspørsmål før hennes tid er ute. Det kan ta uker, måneder, eller toppen et par år, mener de. Det betyr at tida etter Merkel allerede kan ha begynt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn