De mest populære fildelings- programmene

Kazaa Lite Resurrection

Kazaa Lite var et av de mest populære fildelingsprogrammene i sin tid, inntil produsenten ble saksøkt og tvunget til å fjerne programmet fra Internett. Dermed så Kazaa Lite Resurrection (KLR) dagens lys som en videreføring av det nedlagte Kazaa Lite.

KLR er raskt og enkelt i bruk, som sin forgjenger, og er fremdeles en helt spyware- og reklamefri utgave. Erfaringsmessig har nettverket inneholdt mange filer som ikke er hva de utgir seg for å være. WinMX er bedre i så måte.

WinMX

Fri for spyware. Spesielt bra på nedlasting av musikk (MP3), men brukere kan oppleve å havne i lange køer før nedlastinger begynner. Programmet finnes bare for Windows-plattformen.

BitTorrent

Dette nettverket benyttes spesielt innenfor deling av filmer og TV-programmer. Har et brukervennlig grensesnitt, men variabel hastighet på nedlastinger.

Direct ConnectEt hub-basert nettverk som krever at man deler ut store mengder med filer selv for å få tilgang. Når man først har en del å tilby, kan man hente ned det aller meste fra dette nettverket.

Innenfor dette nettverket finner man primært programvare og spill, men også film og musikk er i stor grad tilgjengelig.

Direct Connect er den originale fildelingsklienten for dette nettverket.

DC++

Ganske likt Direct Connect, og bruker også de samme hubene, men har bedre funksjonalitet og er helt uten spyware.

Andre nettverk

eDonkey2000, Ares, OpenFT, SoulSeek og Napster (hvor alt startet, er i dag en betalingstjeneste med lovlig innhold).

Kilde: www.ITpro.no