De mest sjokkerende sceneskandalene

Sophia Urista, i bandet Brass Against, vakte stor oppsikt da hun urinerte på en fan under en konsert. Det er ikke den eneste sjokkerende opptredenen som har vært på scener.

GOLDEN SHOWER: Rockevokalisten Sophia Urista urinerte på en fan under en konsert 12. November 2021.
 Video: Leaked Reality. Reporter: Vegard Krüger.
 Vis mer
Publisert

Da Sophia Urista i Brass Against gjorde noe så uvanlig som å urinere på en fan under en konsert 12. november, skapte det kraftige reaksjoner.

Det var da Brass Against, som er kjent for å lage brassversjoner av rockesanger, framførte Rage Against the Machines sang «Wake Up», at Urista urinerte.

Under henne lå en mannlig fan med en ølboks festet til panna, som Urista tisset i.

I et Instagram-innlegg noen dager etterpå ba hun om unnskyldning for stuntet.

- Jeg elsker familien min, bandet og fansen mer enn noe, og jeg vet at noen ble såret eller støtt av det jeg gjorde. Jeg ber om unnskyldning til de og vil at de skal vite at jeg ikke mente å såre dem, skriver hun.

Sex på scenen

Opptredenen føyer seg inn i rekken av skandaler som har skjedd på scener opp gjennom åra.

En av opptredenene fra Norge som endte i skandale, skjedde under Quart-festivalen i 2004. Grunnleggerne av miljøorganisasjonen Fuck for Forest, Leona Johansson og Tommy Hol Ellingsen, hadde sex på scenen under opptredenen til bandet The Cumshots. Grunnen var for å få oppmerksomhet rundt bevaringen av regnskogen. Det gikk ikke upåaktet hen blant mange, og saken endte også i retten.

- Gjør ikke showet

En annen kontrovers fra Norge er da Justin Bieber besøkte landet i 2015 og holdt konsert under «Senkveld med Thomas og Harald». 1000 heldige publikummere fikk overvære en eksklusiv konsert på Chateau Neuf i Oslo med Bieber. Det hele ble derimot en stor skandale. Det ble sølt vann på scenen og da Bieber skulle tørke opp, tok noen av fansene tak i håndkleet hans. I løpet av noen sekunder forlot Bieber scenen og sa:

- Jeg gjør ikke showet.

FORLATER SCENEN: Justin Bieber ble sint og forlot scenen på Chateau Neuf i Oslo i 2015. Video: Niklas Barli / NRK P3 / Privat / Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Deretter bar det videre til Gardermoen og hans privatfly. Samme kveld som konserten reiste han ut av landet.

Bet hodet av flaggermus

En annen konsert som skapte reaksjoner, riktig nok av helt andre grunner, var en konsert med Ozzy Osbourne i Iowa i 1982.

En flaggermus fikk et ublidt møte med Osbourne, og dessverre for flaggermusa endte det i tragedie. Osbourne bet nemlig hodet av flaggermusa.

Entertainment Weekly skriver at Osbourne trodde flaggermusa var død, og gikk for å ta vaksine mot rabies etter showet var ferdig.

VAKSINERTE SEG: Ozzy Osbourne tok vaksine mot rabies etter han bet hodet av en flaggermus. Foto: Rex / NTB
VAKSINERTE SEG: Ozzy Osbourne tok vaksine mot rabies etter han bet hodet av en flaggermus. Foto: Rex / NTB Vis mer

Madonna skapte kontroverser

En artist som har skapt flere kontroverser gjennom sin lange karriere er Madonna.

I en dokumentar fra 1991 vises Madonna mens hun simulerer masturbering under sangen «Like a Virgin». Konserten var tatt opp i Toronto i Canada, og det kunne få store konsekvenser for artisten. Kanadisk politi truet nemlig med å arrestere henne for opptredenen.

Det brydde artisten seg lite om.

- Jeg endrer ikke det jævla showet mitt, responderte hun, ifølge Billboard.

Truffet av kjærlighet på pinne

En hendelse under en David Bowie konsert i Frognerparken i 2004 har også skapt overskrifter.

Da Bowie holdt konsert på «Norwegian Wood» gikk det ikke helt som planlagt. Under konserten kastet nemlig en publikummer en kjærlighet på pinne opp mot scenen. Den traff Bowie rett i øyet.

Bowie selv ble forbanna etter hendelsen, og kom med en lang tirade.

- Jeg har bare ett øye, din jævla idiot. Heldigvis traff du det riktige, sa han da han nemlig har sterkt nedsatt syn på det øyet.

KJÆRLIGHET I ØYET: David Bowie fikk sukkertøy i øyet under Norwegian Wood i 2004. Han skjelte ut synderen i over et minutt, og svarte med å forlenge konserten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KJÆRLIGHET I ØYET: David Bowie fikk sukkertøy i øyet under Norwegian Wood i 2004. Han skjelte ut synderen i over et minutt, og svarte med å forlenge konserten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer