- De mest utrolige opptakene jeg har vært med på

Se trailer fra Lars von Trier-grøsser.

(Dagbladet.no): Programmet til årets Cannes-festival blir ikke offisielt før til neste uke, men ekspertene er allerede skråsikre på at Lars Von Triers «Antichrist» kommer til å kjempe om gullpalmen.

I dag offentliggjorde von Triers produksjonsselskap Zentropa den første traileren fra horrorfilmen.

Amerikanske filmskribenter har allerede snakket om en ny skandinavisk skrekkbølge, i forbindelse med suksessen til filmer som «La den rette komme inn» og til en viss grad «Død snø». Og nå kommer altså Lars von Trier - kanskje den mest kjente auteuren i skandinavisk film - med sitt bidrag i sjangeren.

Ondskapen styrer?
«Anti-christ» forteller historien om et ektepar, spilt av Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg, som har et forhold som er i ferd med å gå i oppløsning grunnet sønnens død.

Dafoe spiller en psykiater, som mener den beste måten å bearbeide sorgen på er å oppsøke det stedet hun frykter mest - trehytta Eden, langt inne i skogen.

Etter hvert begynner uforklarlige og skremmende ting å skje. Ekteparet begynner å lure på om det er ondskapen som er den styrende kraften i universet, og om det egentlig er i menneskets natur å være ond.

God miks
Ain't it cool News skrev en tidlig omtale av filmen, der anmelderen argumenterer for at filmen er en perfekt miks av gammel og ny Trier.

«Denne er verdt å glede seg til, selv om reisen inn i von Triers galskap kommer til å etterlate deg hoderystende av vantro. Dette er drøyt - selv om du er en fan, som forventer å bli overrasket», skriver skribenten.

Charlotte Gainsbourg - den flinke skuespillerinnen, modellen og sangerinnen, som tidligere har spilt i blant annet «I'm Not There» og «The Science of Sleep» - har uttalt til dansk TV 2 om det å jobbe med den danske regissøren:

- Det er de mest utrolige opptakene jeg har vært med på. De var så ekstreme. Jeg har aldri opplevd opptak der man bare skulle følge ethvert innfall og ikke ha noen grenser, sa Gainsbourg.

«Antichrist» har dansk premiere 29. mai. Når filmen blir satt opp i Norge er ikke bestemt.