#Kulturkameratene

De mottar millioner av offentlig støtte og belønnes med kjempelønn

Selv om mange institusjoner er avhengig av store summer i offentlig støtte fra Kulturrådet, lønnes ledelsen med millionlønn.

MILLIONLØNN: Anders Beyer, festspilldirektør ved Festspillene i Bergen, mottar 1,9 millioner i lønn. Foto: Marit Hommeldal / NTB Scanpix
MILLIONLØNN: Anders Beyer, festspilldirektør ved Festspillene i Bergen, mottar 1,9 millioner i lønn. Foto: Marit Hommeldal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom en serie artikler har Dagbladet rettet søkelys mot Kulturrådet. Her fordeles årlig 1,4 milliarder av offentlighetens midler til norsk kultur og kunst.

Vi har blant annet vist hvordan sjansen for å få penger skyter i været dersom søkeren er Facebook-venn med dem som behandler søknaden. I 2016 var hvert Facebook-vennskap verdt 58 000 kroner i ekstra pengestøtte fra Kulturrådet, har vi regnet oss fram til.

Målet til Kulturrådet er å bidra til mangfold og kvalitet i norsk kulturliv og mange av landets mest kjente kulturinstitusjoner mottar millionstøtte hvert år.

Millionlønn

Samtidig honoreres lederne ved flere av disse institusjonene klekkelig, flere bikker millionen i årslønn.

Blant lønnsvinnerne er Anders Beyer, festspilldirektør ved Festspillene i Bergen. Dansken tjener 1,9 millioner kroner i året, samtidig som festspillene mellom de syv fjell støttes årlig med over 20 millioner fra Kulturrådet, og ytterligere 15 millioner av andre offentlige midler, ifølge festspillenes årsrapport for 2016.

Til sammenligning med Beyers lønn tjener statsminister Erna Solberg «bare» 1,6 millioner årlig. Dagbladet har bedt Festspillene i Bergen om en begrunnelse for Beyers relativt høye gasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer