Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De Niro avhørt om sexliga

PARIS (Dagbladet): Filmstjernen Robert De Niro (55) ble i går pågrepet i Paris og avhørt i mange timer som vitne om en internasjonal sexliga. De Niro har vært tidligere kunde av ligaen. Navnet hans sto i flere adressebøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Av VIBEKE KNOOP RACHLINE

Politiet forsøkte først å pågripe De Niro fredag, men først i går lyktes det politiet å pågripe ham utenfor det fasjonable hotellet Bristol.

De Niro ble med en gang tatt med til avhør hos politibrigaden for prostitusjon og hallikvirksomhet. Seinere ble han overført til justispalasset til forhørsdommer Frederic N'Guyen som har etterforsket prostitusjonskandalen siden oktober 1996. De Niro satt i avhør hos dommeren i mange timer, men blir neppe tiltalt for noe. De Niros franske advokat Georges Kiejman beklaget i går at etterforskningens hemmelige karakter var blitt brutt.

De Niro har bare vært ligaens kunde. Dommeren var interessert i hvordan han kom i kontakt med ligaen, hvordan den fungerte og hvor mye han betalte for pornoskuespillerinnen Germaine Sinclair som var en av jentene i liagens katalog. De Niro skal ha vært sammen med Sinclair på Rivieraen for flere år siden.

Filminnspilling

Filmstjernen var i Paris for innspillingen av filmen «Ronin» av John Frankenheimer med Stellan Skarsgård og franske Jean Reno. Kunstløpersken Katharina Witt deltar også i thrilleren.

Ligaen ble drevet av en tidligere svensk modell, Annika Brumark, 49, fra Skåne, og en fransk fotograf, Jean-Paul Bourgeois. Sistnevnte skal ha hatt uimotståelig sjarm og rekruttert mange av jentene. Det dreide seg om luksusprostituerte som gjerne reiste verden rundt og som tok fra 3-65 000 kroner for en natt. Kundene kom særlig fra Midt-Østen, men også fra Bosnia, USA, Storbritannia, Indonesia og Marokko.

Store bryster

En arabisk prins ønsket seg en vakker blondine med store bryster. Pamela Anderson sa nei. Brigitte Nielsen, Sylvester Stallones tidligere kone, skal ha sagt ja for en million dollars. Hun nekter, men forhørsdommer Frederic N'Guyen sier at kontrakten ble fullbyrdet.

Ligaen hadde kunder i ulike miljøer. Den polske tennisspilleren Wojtek Fibak og den franske filprodusenten Alain Sarde er tidligere blitt avhørt. I et tilfelle var en 16 år gammel svensk jente lokket med på yachten til en styrtrik libaneser. Hun trodde hun skulle få sitt livs modelloppdrag, men i stedet ble hun grovt voldtatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!