De Niro støttet kontroversiell film - nå trekker han den

Ville skape debatt om autisme og vaksinasjon.

SKULLE VISE KONTROVERSIELL DOKUMENTAR: Robert De Niro skulle i april vise den kontroversielle vaksinedokumentaren «Vaxxed» på Tribecas filmfestival. Han har valgt å trekke filmen. Denne festivalen var han selv med på å starte i 2002. Foto: Ivan Nikolov/WENN.com, NTB Scanpix
SKULLE VISE KONTROVERSIELL DOKUMENTAR: Robert De Niro skulle i april vise den kontroversielle vaksinedokumentaren «Vaxxed» på Tribecas filmfestival. Han har valgt å trekke filmen. Denne festivalen var han selv med på å starte i 2002. Foto: Ivan Nikolov/WENN.com, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmfestivalen i Tribeca ble i 2002 grunnlagt av skuespilleren Robert De Niro og produsenten Jane Rosenthal. Siden har festivalen vist film fra alle sjangre, som en arena for innkjøpere, bransjen og ivrige fans.

Det nærmer seg showtime igjen, men denne gangen er det en helt spesiell ting som skaper overskrifter rundt festivalen.

De Niro, som tidligere har holdt seg unna festivalens program og politiske standpunkter, bestemte seg denne gangen for å ta tak i en kampsak.

Den kontroversielle dokumentaren «Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe» skulle vises. Dette fordi skuespilleren ville framprovosere en debatt rundt det.

Nå har skuespilleren valgt å trekke filmen.

Tror ikke den bidrar Tidligere har De Niro vært positiv til at dokumentaren skal vises. I natt norsk tid valgte han derimot å snu i sin sak.

Mens han tidligere har uttalt at han håper filmen kan bidra til samtaler om autisme er knyttet til vaksinasjon, mener han nå at den kanskje ikke vil det likevel.

Derfor er filmen trukket fra årets filmfestival.

«Etter å ha sett den de siste dagene sammen med temaet fra festivalen og andre fra vitenskapsmiljøet, tror vi ikke denne kan bidra til diskusjonen vi hadde håpet for», sa De Niro ifølge Deadline.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer