Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island:

De nordiske landene i full Twitter-krig

- Vi liker fisken vår fersk, sier Finland med et stikk til Norge, Sverige og Island.

NORDISK TWITTER-KRIG: De respektive ambassadene til Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland i Canada langet ut mot hverandre i en avtalt Twitter-krig. Fornærmelsene var likevel av en noenlunde spydig art. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NORDISK TWITTER-KRIG: De respektive ambassadene til Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland i Canada langet ut mot hverandre i en avtalt Twitter-krig. Fornærmelsene var likevel av en noenlunde spydig art. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Island har vært kåret til mest fredfulle land siden 2008? Vel, vi har delt ut Nobels fredspris siden 1901, twitrer den norske ambassaden i Canada.

- Det er ikke godt å si hvem som vant, men jeg synes Norge kom godt ut av det, skriver Line B. Lønnum, saksbehandler for næringsfremme ved den norske ambassaden i Canada i en epost til Dagbladet.

Det er ikke noe nytt at de nordiske landene konkurrerer seg imellom om hvem som er best. Men det er fryktelig festlig når representanter for de respektive landene tar den gamle nabofeiden til Twitter, så vi alle kan ta del i den.

I forbindelse med arrangementet Cool Nordic, tok ambassadene til Norge, Sverige Danmark, Finland og Island tidligere denne uken til Twitter for å avgjøre hvilket land som er kulest.

Kaisa Tokar ved den svenske ambassaden i Canada opplyser om at Twitter-krigen var planlagt i forkant.

- Vi syntes det var passende med en krangel, siden de nordiske landene har en tradisjon med å kjærlighetsfullt erte hverandre, skriver hun til Dagbladet.

Dagbladet har hentet ut et utdrag av den nordiske Twitter-krigen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer