Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island:

De nordiske landene i full Twitter-krig

- Vi liker fisken vår fersk, sier Finland med et stikk til Norge, Sverige og Island.

NORDISK TWITTER-KRIG: De respektive ambassadene til Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland i Canada langet ut mot hverandre i en avtalt Twitter-krig. Fornærmelsene var likevel av en noenlunde spydig art. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NORDISK TWITTER-KRIG: De respektive ambassadene til Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland i Canada langet ut mot hverandre i en avtalt Twitter-krig. Fornærmelsene var likevel av en noenlunde spydig art. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Island har vært kåret til mest fredfulle land siden 2008? Vel, vi har delt ut Nobels fredspris siden 1901, twitrer den norske ambassaden i Canada.

- Det er ikke godt å si hvem som vant, men jeg synes Norge kom godt ut av det, skriver Line B. Lønnum, saksbehandler for næringsfremme ved den norske ambassaden i Canada i en epost til Dagbladet.

Det er ikke noe nytt at de nordiske landene konkurrerer seg imellom om hvem som er best. Men det er fryktelig festlig når representanter for de respektive landene tar den gamle nabofeiden til Twitter, så vi alle kan ta del i den.

I forbindelse med arrangementet Cool Nordic, tok ambassadene til Norge, Sverige Danmark, Finland og Island tidligere denne uken til Twitter for å avgjøre hvilket land som er kulest.

Kaisa Tokar ved den svenske ambassaden i Canada opplyser om at Twitter-krigen var planlagt i forkant.

- Vi syntes det var passende med en krangel, siden de nordiske landene har en tradisjon med å kjærlighetsfullt erte hverandre, skriver hun til Dagbladet.

Dagbladet har hentet ut et utdrag av den nordiske Twitter-krigen:

Det hele starter når Norge legger ut en tweet om en ny undersjøisk tunnel.

- Vi kjører snart under vann. Så kult, skriver den norske ambassaden.

Den danske ambassaden er kjappe til å svare:

- Biler? Vi har flere sykler enn biler i København, twitrer de, før Island og Finland kaster seg inn i diskusjonen med hver sine argumenter om hvorfor deres land er mest miljøvennlig og dermed ifølge ambassadene også det kuleste.

Så drar Danmark lykke-kortet. For ifølge en undersøkelse er Danmark landet som har de aller mest lykkelige innbyggerne.

Så kommer Finland med et kulinarisk stikk til Norge, Island og Danmark:

- Vi liker fisken vår fersk, i motsetning til dere, twitrer den finske ambassaden.

Det liker Danmark dårlig, og ikke lenger etter kommer svaret:

- Finland, hvor mange Michelinstjerner har dere. #Geranium har tre stjerner, twitrer de.

Diskusjonen fortsetter fram og tilbake og på kryss og tvers mellom Norge, Finland, Danmark og Island, før Island til slutt maner til fred - og samtidig erklærer sin posisjon som «det fredeligste landet siden 2008».

- Siden 2008? svarer Norge, og skriver videre:

- Vi har delt ut Nobels fredspris siden 1901.

Det tar ikke lang til før Sverige parerer.

- Dere krangler om medaljer? Vi er for opptatt med å arbeide for verdensfreden, skriver de, og henviser til sitt engasjement i FNs sikkerhetsråd.

Så bestemmer Island seg for å rakke litt ned på svensk musikk. Og da spesielt den kjente raveartisten Avicii, mens Finland på sin side rakker ned på Islands musikk - som den finske ambassaden mener er alt for «soft». De liker det «heavy», skriver de.

Det skal bli Sverige som legger den nordiske Twitter-krigen død for denne gang. De tar på seg æren for ytringsfriheten som gjør det mulig å ha en slik diskusjon i utgangspunktet, og får dermed siste ord i saken.

- Men om noen av landene vi ta opp igjen «fighten», er vi klare, sier Kaisa Tokar ved den svenske ambassaden i Canada.

Også den norske ambassaden i Canada står klar, dersom noen av landene skulle ønske å ta opp igjen kampen.

- Du skal ikke se bort ifra at vi har noen gullkorn på lager. Kampen om å være kulest er ikke over, sier Line B. Lønnum, saksbehandler for ambassaden i Ottawa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!