Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De norske «Hercules»-skuespillerne får dårligere betalt enn de amerikanske

- Hva de får avhenger av hvor kjente og dyktige de er.

TIL HOLLYWOOD: I dag har «Hercules» premiere på det amerikanske kinolerretet. Der spiller blant andre Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie og Tobias Santelmann. Foto: NTB Scanpix
TIL HOLLYWOOD: I dag har «Hercules» premiere på det amerikanske kinolerretet. Der spiller blant andre Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie og Tobias Santelmann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har actioneventyret «Hercules» premiere i USA, hvor Dwayne «The Rock» Johnson, Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann får boltre seg på lerretet. 

Til tross for at de norske skuespillerne har funnet veien til en bransje hvor budsjettet på produksjonene ofte er av betydelig større summer enn i Norge, tjener Hennie, Berdal og Santelmann dårligere enn sine amerikanske «Hercules»-kolleger, ifølge Dagens Næringsliv.

- Europeiske skuespillere selger ikke amerikanske kinobilletter og tjener stort sett mindre enn sine amerikanske kolleger. Hva de får avhenger av hvor kjente og dyktige de er. Det er klart en forskjell på om det er snakk om Peter Stormare eller en mindre kjent skuespiller, sier Aksel Hennies agent, Martin Braathen, til DN.

Vil ikke oppgi sum Braathen ønsker ikke å si noe om hva hans klient tjener på filmen. Heller ikke Santelmanns agent og manager, Lena Seested, vil si hva hennes klient tjener på filmen.  

«Hercules» blir regissert av regissør Brett Ratner, som er kjent for filmene «Rush Hour» og «X-Men: The Last Stand». Under innspillingen la Aksel Hennie selv ut flere smakebiter fra settet og fra tunge treningsøkter på Instagram.

Filmen har et budsjett på 680 millioner, og har norgespremiere neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!