De norske passene hylles verden over

Det nye designet går sin seiersgang.

HYLLES: Når tollerne skal undersøke norske pass i fremtida, vil det ultrafiolette lyset fremkalle et nordlyslignende design inni passet. Foto: Neue
HYLLES: Når tollerne skal undersøke norske pass i fremtida, vil det ultrafiolette lyset fremkalle et nordlyslignende design inni passet. Foto: Neue Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i høst fikk norske pass og identifikasjonskort nytt utseende.

Etter en omfattende konkurranse falt valget av vinnerdesign på bidraget fra Oslo-baserte Neue Design Studios.

Deres bidrag var pass i rødt, hvitt og blått, med et enkelt og minimalistisk preg, som blant annet inneholder et skjult nordlys som kun fremkalles av ultraviolett lys.

En designklassiker «Designet er tiltalende og stilrent, fargene er subtile og abstraheringen av landskapet er spennende» heter det i juryens begrunnelse.

Nå henger også utenlandsk presse seg på og hyller våre nye pass.

Den britiske avisa The Guardian er blant dem som går lengst i rosen og kaller reisedokumentene for «umiddelbare designklassikere».

«De nye norske reisedokumentene er utvilsomt sementert i landets rykte som et land med enkel og minimalistisk skjønnhet» skriver avisa videre.

Magi? Det er spesielt portretteringen av nordlyset som fasinerer britene.

«En magisk touch som som gir en dypere mening til disse allerede slående passene» skriver The Guardian om nordlyset som kontrollmaskinene til verdens tollere skal få fremkalle i årene som kommer.

Også magasinet Slate kaster seg på hyllesten av de nye norske passene, og lar seg spesielt imponere av at passene både har de sikkerhetsmessige oppdateringene norske myndigheter ønsker og et design som vil begeistre.

Nettstedet PSFK skriver at våre nye pass er så flotte at nordmenn fort kan ende opp med å vegre seg for å ville stemple i dem når vi er på reise.

«Sidene i passet er en referanse til Norges vakre landskap og berømte fjorder» skriver PSFK.

RØDT, HVITT OG BLÅTT: Nye pass i trikoleren. Det turkise diplomatpasset høster spesielt mye oppmerksomhet. Foto: Neue
RØDT, HVITT OG BLÅTT: Nye pass i trikoleren. Det turkise diplomatpasset høster spesielt mye oppmerksomhet. Foto: Neue Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer