Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De nye hjerteknuserne

Les alt om unggutta som skal ta Hollywood med storm i år!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Desmond Harrington, Tom Welling, Jake Gyllenhaal og Clayne Crawford? Ikke akkurat navn som blir omtalt i pressen daglig. Men i løpet av året kommer bildene deres til å henge på jenterom overalt. Du kan like godt bli kjent med dem nå.

Det er den store kjendisnettavisen E! Online som har plukket ut åtte gutter de tror vil bli jentenes favoritter i løpet av året. Det er femte år på rad de foretar kåringen, og i 1997 var blant andre Matt Damon og David Arquette på lista.

Etter det har de spådd en lysende framtid for Ben Affleck, Jonathan Rhys-Meyers, Usher og Elijah Wood. Det er altså lite å utsette på treffsikkerheten deres.

Six-pack og sement

Clayne Crawford (23) er den muskuløse gutten fra Alabama som helst hygger seg med en six-pack, litt PlayStation 2, kjæresten sin og en runde på golfbanen.

- Å bli skuespiller var det siste som sto i hodet på meg. Jeg begynte på universitetet i Los Angeles for å spille baseball, men en kneskade stanset meg, så jeg begynte i bygningsbransjen. Kameratene mine tjente store penger på å spille inn reklamefilmer, så jeg bestemte meg for å prøve. Det måtte jo være enklere enn å jobbe med sement, og det er bedre mat på filmsettene.

Crawford skaffet seg en agent, men gikk i fire år uten å få noen tilbud.

- Ingen ville leie meg. Jeg holdt på å gi opp hundre ganger, men innså at å være skuespiller - selv om jeg aldri kom lenger enn prøvene - gjorde meg glad.

Til slutt fikk han en av hovedrollene i filmen «Gas Station Jesus». I år tar karrieren virkelig av. Han spiller sammen med Shane West og Mandy Moore i tenåringsromansen «A Walk to Remember», og har en sentral rolle sammen med Erika Christensen i thrilleren «Swinfan».

Han spiller også i «The Farm», med Al Pacino og Colin Farrell. Så skal han spille inn «A Midsummer Night's Rave», en litt spesiell Shakespeare-tolkning.

- Jeg elsker å spille med folk som Sean Penn, Gary Oldman, Coen-brødrene og Brad Pitt. Men det viktigste for meg er å fortsette å spille inn filmer - slik at jeg slipper å jobbe med murstein igjen.

Vil åpne dører

Adam Beach (29) er en annen spennende skuespiller. Han har allerede vært med i 21 filmer og tv-serier, men slår først virkelig gjennom i år. Beach er mest kjent fra filmen «Smoke Signals», som fikk svært god kritikk.

Den mest spennende rollen hans i år, blir som Private Ben Yahzee i John Woos krigsfilm «Windtalkers». Her spiller han sammen med Nicolas Cage, Christian Slater og Peter Stormare. Budsjettet for filmen er på formidable 100 millioner dollar.

- Folk sier at jeg må gjøre meg klar. Jeg spør hva jeg skal gjøre meg klar for. Jeg kan ikke se så langt inn i framtida. Det er helt ufattelig hvordan én film kan forandre livet mitt. Jeg håper det vil føre til at noen av dørene som tidligere var lukket, åpner seg nå.

Løy på seg sangstemme

Nestemann på lista hadde knapt noe valg da framtida skulle planlegges. Når mamma heter Goldie Hawn, og har en Oscar stående hjemme i stua, mens søsteren er Kate Hudson, er kabalen allerede lagt.

Oliver Hudson (25) vokste selvfølgelig opp i Hollywood. Han får gjennombruddet i tv-serien «A Young Person's Guide to Becoming a Rock Star». Da Hudson prøvespilte for serien, ble han spurt om han kunne synge. En liten hvit løgn gjorde at han fikk rollen.

- Jeg sa ja, selv om jeg ikke ante om jeg kunne synge. Det lærte jeg seinere. Uansett hva du blir spurt om, si at du kan det, og lær deg det etterpå, er hans tips til folk som vil satse på en skuespiller-karriere.

Hudson har tidligere jobbet som produksjonsassistent og tatt noen modelljobber. I år er han aktuell med dramakomedien G-S.P.O.T. og dramaet Mary Jane's Last Dance.

Ringenes Herre

Engelske Orlando Bloom (25 i går) er også et navn verdt å merke seg. Men det har du kanskje gjort allerede. For hvis du har sett «Ringenes Herre», la du helt sikkert merke til den vakre alven Legolas (jepp, han med buen).

Ikke nok med at han får spille i én film som går til topps på filmlistene. Han er selvfølgelig med i oppfølgerne til «Ringens Brorskap», «To tårn» og «Atter en konge». E! Online omtaler det som en karriereforsikring uten like.

- Jeg aner ikke hvorfor en skuespiller blir valgt framfor en annen til slike roller. Jeg tror det er snakk om å være på rett plass til rett tid, og at jeg hadde erfaring. Med andre ord, jeg var heldig.

Ville bli hockeyproff

Den mest kjente på lista er Hayden Christensen (20) fra Toronto. Framtida hans er like lys ut som Orlando Blooms - han skal nemlig spille Anakin Skywalker og Darth Vader i de to neste Star Wars-filmene.

Han slo ut 400 andre skuespillere i kampen om rollen - deriblant Leonardo DiCaprio!

- Jeg skjønner ikke hvorfor George Lucas valgte meg, bortsett fra at jeg likner på Anakin fra den forrige filmen. Men jeg må bare fokusere på jobben og stole på at han vet hva han gjør. Jeg innser at dette er en viktig jobb, og jeg føler et stort press for å leve opp til forventningene.

Da Christensen var yngre, drømte han om å bli profesjonell hockeyspiller. Nå svinger han altså lyssverd i stedet for hockeykølle. Det er sikkert ingen dårlig erstatning. Christensen kan beskues på TVNorge i serien Mot alle odds, som hadde premiere sist lørdag.

Unggutten har spilt i 16 filmer og tv-serier. Den mest kjente, bortsett fra de kommende Star Wars-filmene, er The Virgin Suicides.

Dumpet Hollywood

Jake Gyllenhaal (22) fra Los Angeles har du sikkert aldri hørt om. Men nå er det på tide å lese seg litt opp. For 2002 kan fort bli Gyllenhaals store år. Han spiller blant annet mot Jennifer Aniston, Dustin Hoffman, Susan Sarandon i dramaene «Donnie Darko» og «Highway», og i komediene «Bubble Boy» og «Goodbye Hello». I tillegg er han med i «The Good Girl» og «Lovely and Amazing».

Første trinn på stigen til kjendisverdenes, besteg han i 1999 da han fikk gode kritikker for rollen som Homer Hickam i «October Sky». Så forlot han Hollywood til fordel for studier ved universitetet i Columbia, før han dro tilbake til filmbyen. Gyllenhaal mener at oppholdet gjorde godt for karrieren hans.

- Jeg har begynt å ta jobben mer seriøst, sier han.

Bundet og avkledd

Bildet av Tom Welling (24) fra New York vil også henge på mange jenterom i Norge, ettersom TVNorge har kjøpt serien «Smallville». Da Warner Bros skulle markedsføre serien i USA hang det bilder av Welling over hele landet. Han var bundet opp som et fugleskremsel, bare iført boxer-shorts og med en stor, rød «S» malt på magen. Slikt blir man selvfølgelig populær av.

- Men det var ikke sexy da vi tok bildene. Det var iskaldt, og jeg måtte ha to store varmeovner bak meg.

Welling har tidligere vært med i fem episoder av «Judging Amy», og én episode av både «Undeclared» og «Special Unit 2».

Pessimist

En som virkelig får fart på karrieren, er Desmond Harrington (25) fra Bronx. Han debuterte som Aulon i «The Messenger: The Story of Joan of Arc» i 1999, og fulgte opp i «Drop Back Ten» samme år.

Men det er først nå han er på vei til stjernestatus. Med motspillere som Mel Gibson, Drew Barrymore og James Woods skal han ta 2002 med storm i filmene «We Were Soldiers», «Riding in Cars with Boys», «The Hole» og «My First Mister».

Rollen i The Messenger fikk han uten å ha stått foran kamera tidligere.

- Jeg gikk inn til prøvespillingen og tenkte at jeg ikke hadde mulighet til å få rollen. Det var helt vilt, slikt skjer jo aldri, sier Harrington.

Hele Norges coronakart