Star Wars: The Last Jedi

De nye skapningene i «Star Wars: The Last Jedi» skaper debatt blant skuespillerne

Ikke alle «Star Wars»-skuespillerne liker de nye vesenene.

SØTE?: «Star Wars»-skuespillerne er uenige om de liker de nye skapningene kalt porgs. Foto: Lucasfilm / Skjermdump
SØTE?: «Star Wars»-skuespillerne er uenige om de liker de nye skapningene kalt porgs. Foto: Lucasfilm / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om kun en uke får «Star Wars»-fans endelig se den åttende og nyeste episoden i serien, «Star Wars: The Last Jedi» på kino. Filmen har premiere 13. desember, og er oppfølgeren til «Star Wars: The Force Awakens».

Blant de mange tingene seerne har i vente, er de nye skapningene kalt porgs. Selv om de er små, har de pingvin-liknende romvesenene skapt stor debatt mellom skuespillerne.

- Søte, men irriterende

Til å begynne med var det skuespiller John Boyega, som spiller Finn i «Star Wars», som først uttrykte sin misnøye for de nye skapningene.

- Jeg liker dem bare ikke av natur, sa Boyega i et felles intervju med flere av skuespillerne på Jimmy Kimmel Live.

- De var overalt på Millenium Falcon under innspillingen. Jeg liker det ikke, fortsatte han, mens de andre skuespillerne lo godt.

I et intervju med Yahoo! Entertainment delte flere av skuespillerne sine meninger i den humoristiske debatten om porgs.

Andy Serkis synes de er søte, men irriterende. Oscar Isaac sier de ligger lavere på den evolusjonære stigen enn Ewoks, men blir da avbrutt av kollega Laura Dern som mener at de likevel ikke er mindre verdt.

Helt i andre enden av skalaen finner vi nykommeren Kelly Marie Tran som virkelig har sansen for romvesenene.

- Jeg var en porg på halloween. Jeg lagde mitt eget porg-kostyme, og så gikk jeg på en «Star Wars»-bar, forteller hun til Yahoo! Entertainment.

NY FILM: Første glimt av traileren til «The Last Jedi» ble vist midt i pausen i kampen mellom amerikansk fotball-lagene Minnesota Vikings og Chicago Bears. Video: Lucasfilm. Vis mer Vis mer

Suksess

«The Last Jedi», regissert av Rian Johnson, starter umiddelbart etter forgjengeren «The Force Awakens» som kom ut for to år siden.

«The Force Awakens» ble en massiv suksess, og satte kinorekorder verden over. Filmen fikk også mye bra anmeldelser.

Nettstedet Rotten Tomatoes anslår at 93 prosent av totalt 374 anmeldelser var positive. I tillegg ble den nominert til fem Oscar-priser.

Kjente fjes

I «The Last Jedi» møter vi Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern og Benicio Del Toro i rollene.

Det var en stund mye snakk om avdøde Carrie Fisher kom til å være med i filmen eller ikke, noe det etter hvert ble avklart at hun skal.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer