OMSTRID TV-SERIE: De pårørende ønsker ikke at TVNorge skal vise tv-serien «Berserk mot Sydpolen». Båten Berserk forsvant i Sørishavet for snart ett år siden. 
Foto: wildvikings.com/NRK
OMSTRID TV-SERIE: De pårørende ønsker ikke at TVNorge skal vise tv-serien «Berserk mot Sydpolen». Båten Berserk forsvant i Sørishavet for snart ett år siden. Foto: wildvikings.com/NRKVis mer

De pårørende anker «Berserk»-kjennelsen

Håper fortsatt å få stanset tv-serien.

(Dagbladet): I forrige uke gikk tre av de pårørende etter Berserk-forliset rettens vei for å få stanset tv-serien «Berserk mot Sydpolen». I dag kom kjennelsen fra Oslo tingrett, som avviste saken.

Skriver anke nå De etterlattes advokat Mette Yvonne Larsen sier til Dagbladet at de vil anke kjennelsen. Hun representerer sammen med Maria Bergram Aas de etterlatte etter Tom Gisle Bellika og Lenny Banks.

- Vi sitter og skriver anke til Borgting lagmannsrett nå. Vi vil også be om muntlige forhandlinger, slik at vi kan møte i retten og argrumentere, sier Larsen.

Hun forteller at grunnlaget for anken er at de mener at de omkomne ikke har gitt samtykke til visning etter deres død.

- Vi bestrider gyldigheten av det ene samtykket vi har fått framlagt, det andre har vi ikke fått kopi av.

- Var ikke uventet - Hvordan tok de pårørende nyheten?

- Det tok de med fatning. Det var en begjæring om midlertidig forføying, og det var ikke helt uventet at retten sa nei, men nå går vi til lagmannsretten med en grundigere belyst sak. Informasjon om de mangelfulle erklæringene fikk vi først i dag. Vi håper at lagmannsretten vil beramme muntlige forhandlinger før tv-serien starter på torsdag.

- Vil man kunne rekke å stanse serien før premieren?

-Det er mulig man kan rekke det. Vi jobber raskt. Vårt oppdrag er å stanse programmene der Bellika og Banks er med, sier Larsen.
 
Administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme, sier til Dagbladet at de har hatt dialog med partene senest i dag.

- Vi er åpne for fortsatt dialog, men vi kommer til å sende premieren som planlagt. Ut over det har jeg ingen kommentarer, sier han.
Jarle Andhøy ønsker ikke å kommentere saken.

ADVOKAT: Mette Yvonne Larsen representerer de pårørende. Foto: Advokatfirmaet Stabell & Co.
ADVOKAT: Mette Yvonne Larsen representerer de pårørende. Foto: Advokatfirmaet Stabell & Co. Vis mer