DEBATT

Pedofili:

De pedofiles land

På russiske nettsider har Norge vært de pedofiles land i flere år. Det som hele tiden har overrasket meg, er Norges passivitet.

FALSKE NYHETER: Under overskriften «Demokrati med en smak av pedofili» skrev en berømt barneanestesilege, som daglig møter hardt skadde barn med forsømmende foreldre, om hvordan det råtne og dekadente Vest-Europa ødelegger familieverdier. Han utpekte Norge som det verste eksemplet, der kunnskapsministeren fremmer introduksjonstimer om incest på barneskoler «fordi incest er den sosiale normen i Norge». Foto: Tom Stalsberg
FALSKE NYHETER: Under overskriften «Demokrati med en smak av pedofili» skrev en berømt barneanestesilege, som daglig møter hardt skadde barn med forsømmende foreldre, om hvordan det råtne og dekadente Vest-Europa ødelegger familieverdier. Han utpekte Norge som det verste eksemplet, der kunnskapsministeren fremmer introduksjonstimer om incest på barneskoler «fordi incest er den sosiale normen i Norge». Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For noen år siden fanget en artikkel på Facebook, vidt delt av mine utdannede, urbane, latte-drikkende venner, oppmerksomheten min. Under overskriften «Demokrati med en smak av pedofili» skrev en berømt barneanestesilege, som daglig møter hardt skadde barn med forsømmende foreldre, om hvordan det råtne og dekadente Vest-Europa ødelegger familieverdier. Han utpekte Norge som det verste eksemplet, der kunnskapsministeren fremmer introduksjonstimer om incest på barneskoler «fordi incest er den sosiale normen i Norge».

Artikkelen med denne utrolige påstanden ble lest av mange. Statistisk kan hver fjerde latvier ha sett den.

Hvis noen av dem som delte artikkelen, hadde gjort et enkelt Google-søk, ville de sett at det falske argumentet kom fra Russland og har grobunn i en tvilsom NGO (ikke-statlig organisasjon) kalt «Russiske mødre». Organisasjonen ble etablert av en kvinne som bærer nag til Norge, rettssystemet og landets sosiale tjenester, og brukt som en brikke i kampen mot en blogger som var kritisk mot Kreml. Historien ble spredt på internett via flere russiske medier og anonyme nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer